С ръка на сърцето можем да кажем, че Тейлър Шеридан за по-малко от три години директно се закова в списъците ни на артисти, чиито проекти не изпускаме. Каква серия имаше той, като сценарист на така наречаната негова трилогия „Американски граници”, включваща „Сикарио”, „Hell or High Water” и завършена с „Wind River, който той вече и режисира. Всеки си предпочита различен от трите най-много, според собствените вкусове, но не сме чули някой да отрича, че и трите са стойностни филми, показващи индивидуалния подчерк на Шеридан.

Веднага скачаме на новината за следващия му сценарист-режисьорски проект, Those Who Wish Me Dead, за който той ще адаптира сценария по бестселъра на Майкъл Корита. Историята проследява 14-годишния Джейс Уилсън, който става свидетел на убийство, заради което влиза в Програмата за защита на свидетелите, но ще трябва да бяга от убийците, които го преследват. Цялата история е рамкирана от бушуващ див пожар в щата Монтана – отново граничен щат с много дива природа, в каквато Шеридан обича да базира разказите си.

А в цялата тази история и някъде се намесва достатъчно апетитна женска роля, че да бъде поета от една от неоспоримите кралици на Холивуд – Анджелина Джоли. Докато е вярно, че в последните години тя не се е появявала много-много на екран – последният път беше в „By The Sea” с Брад Пит, ако някой въобще го гледа този филм – тя получи доста овации за режисьорския си „First They Killed My Father” от 2017 г. Но това няма никакво значение – и три, и седем, и десет години да минат, Анджелина Джоли е с такъв непоклатим статус на звезда, че никога няма да излезе от интереса и полезрението на публиката. По-важно за нас винаги обаче е било, че нейните проекти може не винаги да ни харесват, но никога не сме се съмнявали в нейните огромни актьорски способности. Освен това практически бетонираният й статус в Холивуд позволява на Джоли да не работи никога, ако не иска, съответно да работи само когато смята, че си струва, а това обикновено е добър знак.

Не сме запознати с подробностите от книгата, но според доста източници най-вероятната роля за Джоли е тази на жена, която сама обитава кула, предназначена да наблюдава за огньове, която трябва да се притече на помощ на младото момче.

„Those Who Wish Me Dead” ще бъде по сценарий и режисура на Тейлър Шеридан и се очаква да влезе в продукция веднага, след като той приключи снимките по „Yellowstone” – сериала с Кевин Костнър, на който Шеридан също е сценарист и режисьор. Филмът по всяка вероятност ще излезе през 2020г.

За останалите фенове на Шеридан е важно да споменем, че другият му планиран филм – “Fast” с Крис Прат, който беше обявен, изглежда е оставен настрана и поне за момента не фигурира в близките планове на никой от двамата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *