През вече далечната 2005 г., Мартин Скорсезе и Боб Дилън работиха заедно по документалния „No Direction Home“, който беше приет изключително радушно от публика и критици и дори спечели награда „Peabody“. Срамота е, че авторът на тази новина не е гледал филма (и ще поправи грешката си при първа възможност), защото много фенове на Дилън смятат „No Direction Home“ за най-добрия документален филм за музиканта и абсолютно задължителен. Но не и окончателен, защото Скорсезе и Дилън подготвят нов документален (поне отчасти според описанието по-долу) филм със заглавие „Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese“.

Както толкова много от проектите, за които пишем, „Rolling Thunder Revue“ ще се завърти по Netflix, които го описват по следния начин:

Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese“ улавя неспокойния дух на Америка от 1975 и пълната с радост музика, която Дилън изпълнява през есента на тази година. Част документален филм, част концерт, част трескав сън, „Rolling Thunder“ е единствено по рода си изживяване от майстора Мартин Скорсезе.

Не звучи съвсем като обикновен документален филм, което може само да ни радва. Също така, едно от нещата, които правят турнето „Rolling Thunder Revue“ толкова специално е присъединяването на писатели, поети, музиканти, артисти и други творчески натури, сред които Денис Хопър, Боб Нюуърт, Т Боун Бърнет, Алън Гинсбърг, Сам Шепърд, Джони Мичъл, Пати Смит, Ринго Стар, Бет Мидлър и други. Кои от тях ще се появят в „Rolling Thunder Revue“ засега не знаем, но се очаква да има интервюта със самия Дилън, което е доста рядко събитие.

Засега не е ясно дали ще се използват кадри от почти непоказвания филм „Renaldo and Clara“, който Дилън снима по време на турнето и чийто показ през 1978 г. е спрян, само няколко седмици след премиерата, заради доста лошите ревюта. Очакваме ревютата този път да са значително по-добри…

За съжаление, няма смисъл да се ровите из Netflix за „Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese“ в близко бъдеще, защото според информацията на Variety обявяването на премиерата ще е „след месеци“. Обявяването, не самата премиера. Но пък се очаква филмът все пак да излезе през 2019 г. (въпреки натоварената програма на Скорсезе, за която можете да научите повече в новините ни по темата), така че ще чакаме най-много 11 месеца и нещо.

Междувременно ще ви държим в течение с развитието на проекта и се надяваме сравнително скоро да има трейлър за отразяване.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *