Дейвид О. Ръсел, Нийл Бъргър, Сет Гордън и Шон Леви – все режисьори, които по едно или друго време са решили да се пробват с подготвяната от доста време екранизация на „Uncharted“, но никой от тях не успя да измъкне проекта от прословутия „development hell“, където толкова екранизации на видео игри прекарват години, а понякога десетилетия. Леви беше последният избор на Sony Pictures, за който ви съобщихме през 2016, и след това спряхме да следим проекта, защото беше повече от ясно, че скоро развитие няма да има.

Дори не отразихме избора на Том Холанд за ролята на младия Нейтън Дрейк, което си е сериозен пропуск, защото по всичко личи, че този път шансовете на Sony да докарат нещата до екран са по-сериозни. Холанд ще играе младата версия на супер популярния герой от игрите – плановете на студиото са за франчайз и затова са заложили на по-млад актьор и първи филм, който де факто ще е предистория на познатите от игрите сюжети. А сега научаваме и за нова смяна зад камерата, която обаче не звучи никак зле – Дан Трактенбърг е заменил Леви и възнамерява да се пробва с нелеката задача.

Трактенбърг ни се струва отличен избор и определено е много кадърен режисьор, чийто „10 Cloverfield Lane“ беше страхотна изненада (въпреки че епизодът му „Playtest“ определено не е най-любимият ни от иначе безумно якия „Black Mirror“). Разбира се, продължаваме да подхождаме към „Uncharted“ с доста съмнения и няма да се учудим, ако и Трактенбърг напусне проекта или е насилствено заменен от поредното ново име. Но както казахме, този път шансовете да видим филма са малко по-сериозни, защото Sony са определили снимачния период, което показва сериозна доза увереност от тяхна страна.

Преди доста време Джо Карнахан беше написал вариант на сценария (и определено не беше първият), но най-новата версия е дело на новаците сценаристи Джонатън Розенбърг и Марк Уокър. Разбира се, освен най-общата информация за предистория, няма особено много подробности за сюжета, но ако всичко върви по план, съвсем скоро може да имаме още поводи да пишем за „Uncharted“. Надяваме се обаче да не е още някоя рокада, която връща проекта на старта…

За финал вижте едно доста любопитно видео от 2007, в което Дан Трактенбърг изявява желание да режисира „Uncharted“ филм. Дано успее!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *