im-not-here-trailer-jk-simmons-20181222

Често сме споделяли възторга си от майсторството, с което Дж. К. Симънс подхожда към различни проекти. Ето, че сега имаме възможност да го видим в една история, написана и режисирана от неговата съпруга Мишел Шумахер, която носи драматичното заглавие „I’m Not Here”. В живота на всеки човек е имало моменти, в които би искал да изчезне от света – може би това е част от проблема, с който трябва да се справи героят на Симънс, превалил вече „на попрището жизнено средата”.

Ето какво гласи синопсисът на „I’m Not Here”, а непосредствено след него може да видите и първия трейлър на историята, представена премиерно през септември миналата година на фестивала „Raindance” във Великобритания:

Стив е преследван от миналото си – всеки предмет в дома му, всеки звук наоколо му напомня за отделни събития в живота му. Стив постепенно свързва логически всички случки, за да открие защо накрая се е оказал сам и съкрушен. Разкривайки всеки важен спомен, той осъзнава най-важните проблеми, които са го „осъдили” да взема неизбежни решения – досущ като баща си… Дали ще успее да излекува болката и да прости на враговете си? Но още по-важно е дали ще успее да прости на самия себе си…

https://www.youtube.com/watch?v=42-XWEigrI8

Макар да не сме големи почитатели на „фазовото” разказване на подобни лични и драматични истории, от кратките кадри на трейлъра става ясно, че творческият екип на „I’m Not Here” е успял да сътвори различни образи за различните десетилетия, в които се случват събитията в живота на Стив. Харесваме много младия Иън Армитидж (партнира майсторски на Шайлийн Уудли в „Големите малки лъжи”, а също на Джейн Фонда и Робърт Редфорд в „Our Souls at Night”) и сме сигурни, че както той, така и Себастиан Стан, който пък влиза в ролята на доста порасналия Стив, ще се окажат важни участници в изграждането на общата мозайка на образа, чийто апотеоз поставя Дж. К. Симънс. От един детайл в трейлъра оставаме с впечатление, че за цялата драма е виновен алкохолът, но… времето ще покаже дали правилно сме отгатнали проблема.

Освен споменатите вече актьори, в екипа на „I’m Not Here” участват още Макс Грийнфийлд, Майка Монро и Манди Мур. Съсценарист на Мишел Шумахер е Тони Къмингс, един от актьорите и сценаристите на нейния дебютен филм от 2013 година – „3 Geezers!”. Шумахер има и продуцентски задължения по проекта, а също така е и монтажист на филма.

MV5BZmYyNmQzNmUtYjAyZi00Y2Q1LTg1NWUtYjVmNmVlOGVhZTllXkEyXkFqcGdeQXVyNjI2ODM5Mzg@._V1_SY1000_SX675_AL_

Очаква се „I’m Not Here” да излезе на голям екран в Щатите на 8 март догодина. Ще ни бъде интересно какъв ще е приемът от страна на американската публика…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *