райън рейнолдс
Райън Рейнолдс

Омнипотентното влияние и неконтролируемата мощ на чудовищния интернет може да срива кариери за секунди, но и да създава нови звезди едва ли не от нищото. Ако абсурдното уволнение на Джеймс Гън е пример за първото, то второто можем да открием в проекти като „The Patient Who Nearly Drove Me Out of Medicine“. Cтава дума за новела на ужасите, публикувана в Reddit, a неин автор е Джаспър ДеУит – писател, който се подвизава основно онлайн (в случай, че проявите интерес към него и към творчеството му, можете да посетите личната му страница).

The Patient Who Nearly Drove Me Out of Medicine“ е история със свръхестествени елементи, която разказва за млад лекар-идеалист, който се опитва да излекува мистериозното заболяване на свой пациент и в процеса на терапията си дава сметка, че това е може би най-трудният случай в кариерата му. Звучи любопитно, въпреки че винаги си имаме едно наум, когато става дума за литература, появила се в пространството чрез самоиздаване (има редица изключения, за да запазим умерен оптимизъм). Освен това произведението явно е достатъчно адекватно, за да привлече вниманието на Холивуд и на самия Райън Рейнолдс.

Рейнолдс вече е имал вземане-даване с хоръра, макар и с вариращи резултати („Ужасът в Амитивил“ е слаб, но „Погребан“ е приличен). В екранизацията по ДеУит обаче той най-вероятно ще се нагърби само с продуцентска роля (чрез компанията му „Maximum Effort“), а партньори в начинанието му са Рой Лий и Джон Бърг от „Vertigo Entertainment“, които в момента разработват евентуалното завръщане на Джейсън Ворхийс; готовият продукт пък ще е под широкополата дистрибуторска шапка на „Twentieth Century Fox“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *