Излезе първият тийзър-трейлър на „Hotel Mumbai”, който разказва истинската история за терористичните атаки в Мумбай през ноември 2008 г. Тогава в серия от 12 координирани престрелки и бомбардировки, продължаваща 4 дни, терористи убиват над 170 души и раняват още стотици. Драматизацията се фокусира върху гостите и персонала на елитния хотел „Тадж Махал Палас”, където е една от атаките. Филмът спечели доста похвали на тазгодишното издание на TIFF, а сега вече излиза и първи поглед за широката публика.

Пак с това изкуствено тиктакане за създаване на напрежение ни дразнят, най-вече защото няма никаква нужда от него – кадърът, в който жена се крие с бебе в килер, докато терористът минава от външната страна, е доста по-смразяващ от звуковите ефекти, добавени впоследствие. Иначе всичко друго изглежда доста обещаващо. Факторът на пресъздаването на истинска история обикновено донася допълнителна легитимност на този тип филми и ги правят още по-страховити. Важно е само да бъде избегнат капана от това да се сензационализира трагедията на потърпевшите в името на евтин екшън, защото и такива примери сме виждали. Когато обаче една реална трагедия е разказана през призмата на добре развити герои, за които ни пука, се получават изключително въздействащи филми.

Дев Пател участва в главната роля на Арджун – сервитьор в хотел Тадж, очакван от бременна съпруга вкъщи. Към Пател отдавна имаме големи симпатии и все чакаме той да спечели любовта на Холивуд, за да го гледаме повече – удивително е колко малко кредита има във филмографията си до сега. С „Беднякът милионер” и „Lion” той ни показа драматичната си страна, но има и любвеобилна и миловидна такава, както видяхме в безумно чаровния „The Best Exotic Marigold Hotel” – той трябва да бъде огромна филмова звезда, просто Холивуд остава да го осъзнае.

Към него се присъединява доста разнообразен и също така впечатляващ каст, включващ Арми Хамър, Джейсън Айзъкс, Анупам Кер и Назанин Бониади. Арми Хамър е от онези редки хубавци, които не се впускат по лесния път на екшън звездата или романтичния протагонист, а прави интересни и смели избори, които е удоволствие да наблюдаваме. Тук той играе съпругът от млада богаташка двойка,който е на екскурзия в Индия заедно с жена си – Назанин Бониади („Homeland”), и новороденото им дете. Анупам Кер е една от най-големите звезди на Боливуд, а последно го гледахме в прекрасния „The Big Sick” като бащата на главния герой. Тук той играе главният готвач на хотелът, който в тийзъра виждаме да командва така, както само големите готвачи могат. Джейсън Айзъкс пък влиза в ролята на руския бизнасмен Василий, който също е гост на хотела.

Всички тези и други герои се оказват затворени заедно по време на терористичната атака в хотела и ще се борят за оцеляването си. Hotel Mumbai е режисиран от Антъни Марас, за когото това е първи пълнометражен филм. Ето го и официалният синопсис:

Hotel Mumbai” е базиран върху истинската история на опустошителната  терористична атака над хотел Тадж Махал Палас през 2008г. Ужасяващото нападение събира гостите и персонала на луксозния хотел, включително богатите нови родители Дейвид и Зара, руският бизнесмен Василий и новоповишеният сервитьор Арджун в отчаяна битка за оцеляване. Тази история отпразнува човечността, състраданието, смелостта, издръжливостта и несломимото желание да оцелееш.

20216496-1071740

Премиерата на „Hotel Mumbai” за САЩ е обявена за 29 март 2019г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *