got-s8-20181207

Вчера станаха ясни ужасно разочароващите номинации за 76-те награди „Златен глобус“ и една от големите липси сред сериалите беше тази на мастодонта „Игра на тронове“ („Game of Thrones“). Но в случая не става дума за поредното скандално недоглеждане/решение на Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд. Просто последните излъчени епизоди на сериал бяха преди малко повече от година и реално той не покрива задължителните критерии, за да бъде част от номинираните за 2018-та.

Догодина обаче ситуацията ще е различна и е крайно време „Глобусите“ да покажат малко любов и да раздадат две-три статуетки, че е срамно подобно явление като „Игра на тронове“ да има само една награда в лицето на Питър Динклидж. И сякаш за да дадат заявка за догодина, НВО (които събраха общо 9 номинации за свои сериали) разпространиха тийзър трейлър на очаквания с огромно нетърпение финален осми сезон. За съжаление, рекламата не съдържа реални кадри, но пък е доста атрактивна, илюстрирайки предстоящия сблъсък на огъня и леда. Вижте.

Засега не знаем много (да не кажем нищо) за сюжета на предстоящите епизоди, а не очакваме и да разберем. Единственото, с което разполагаме като сигурна информация, е, че новият сезон ще започне с „пристигането на Джон и Денерис в Уинтерфел и Санса няма да е особено доволна, че брат ѝ е признал майката на драконите за своя кралица“. Знаем (горният тийзър също го загатва), че ни очаква и една финална епична битка (снимана цели 55 дни) между живите и мъртвите. Нямаме търпение.

Сред режисьорите на шестте финални епизода на сериала са Мигел Сапочник, който е отговорен за невероятните „Battle of the Bastards” и „The Winds of Winter”, Дейвид Нътър – отговорен за Червената сватба и похода на срама, извървян от Церсей, както и самите създатели на сериала Дейвид Бениоф и Д. Б. Уайз, които ще режисират последния епизод.

Премиерата на финалния осми сезон на „Игра на тронове“ („Game of Thrones“) ще бъде през април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Като се сетя колко хейтих тоя сериал в началото, а сега как нямам търпение!
    А и ако не друго, ще видим някакъв край, щото тоя дебелак Мартин, явно нема да я довърши

  2. „Троновете“ са добър пример, как трябва да се прави едно качествено продължение! Майкъл Бей трябва да взема уроци при тия!

    1. Къде “Троновете”, къде при Мишо отиде. Трябва да се взимат уроци от трейлърите на сериала.