Когато очакваме пътешествие в миналото, нищо не е достатъчно бързо. Имаме предвид, че очаквахме доста по-рано да се е появил първи истински трейлър на филма, посветен на аристократичните порядки в прочутото имение „Downton Abbey”. Няколко месеца след като стана ясно, че творческият екип на телевизионната поредица е успял да събере актьорите, познати в основните роли на сериала, вече имаме първи тийзър, пуснат в обръщение от Focus Features и Carnival Films.

Не можем да си обясним, ако историята е вече заснета, какво толкова ще доизкусуряват още девет месеца, преди да пуснат филма на екран (все пак не е като да се нуждае от „ренд”-ване на спец-ефекти и CGI-елементи!), но след като продуцентите са преценили, че есента е най-подходящия сезон за разходка из салоните на малкия замък – така ще бъде!

Ето как са „тийз”-нати феновете на сериала:

Честно да си признаем, това е тийзър, който съвсем успешно може да е монтиран от изостанали кадри на поредицата – забелязваме едно по-внушително движение на камерата по фасадата на имението и нито намек за (физическо) присъствие на главните герои. Щяхме да се зарадваме повече, ако бяхме видели представители на семейство Кроули или на прислугата – дори и малък детайл от костюмите би могъл за проговори за епохата, в която ще очакваме да се развива действието. За момента оставаме в неведение, но изпълнителният продуцент Гарет Нийми гарантира, че може да очакваме прекрасна комбинация между драма, комедия и романтични детайли, с които „Downton Abbey” са познати на зрителите, проследили перипетиите на семейството в продължение на цели шест сезона.

Снимките, започнали през септември, са приключили преди няколко седмици. Както вече сме споменавали, авторът на сериала Джулиан Фелоуз е написал и сценария на пълнометражния филм, а режисьорските отговорности е поел Майкъл Енглър. Напомняме отново какво гласи (доста) специфичният синопсис на филма, в сойто не се споменава нищо конкретно за сюжета…

Зрителите ще се върнат отново в навечерието на Първата световна война и специфичната Едуардианска епоха, последвала Викторианския разцвет на Великобритания. Историята проследява отношенията в семейство Кроули и в имението им, за което се грижат характерен за епохата екип от прислужници. В продължение на шест сезона „Downton Abbey” печели три „Златни Глобуса”, 15 награди „Еми”, една специална награда БАФТА и общо 69 номинации за „Еми” – което означава най-номинираната неамериканска тв поредица в историята на наградите въобще. Освен това сериалът може да се похвали и с рекорд на Гинес – като получил най-високи оценки от критиката като формат „телевизионно шоу”.

6c7cbd31ly1fu7zio3jruj20u00u0juy

В актьорския екип се завръщат всички познати лица – с най-голямо нетърпение очакваме язвителните забележки на героинята на прекрасната Маги Смит, разбира се! Във филма участват още Хю Боневил, Лаура Карлмайкъл, Джим Картър, Брендън Койл, Мишел Докъри, Кевин Дойл, Елизабет Макговърн, Джоан Фрогат, Хари Хадън-Пейтън, Филис Лоугън, Лесли Никъл, Софи МакШера, Пенелъпи Уилтън, Алън Лийч, Матю Гуд и Роб Джеймс-Колие. Ще има също и нови попълнения – като Имелда Стаунтън, Джералдин Джеймс, Саймън Джоунс, Дейвид Хейг, Тъпанс Мидълтън, Кейт Филипс, Стивън Кембъл Мур и др.

Премиерата на „Downton Abbey”-филмът се очаква на 20 септември 2019 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *