Вчера вечерта Focus Features и Participant Media разпространиха пълен трейлър на любопитния фантастичния трилър „Captive State” на режисьора на „Възходът на планетата на маймуните Рупърт Уайът. Предишните реклами бяха изключително пестеливи в разкриването на каквато и да е информация, но сега най-сетне научаваме повече за историята и за естеството на филма.

Това, което знаехме до момента, е, че „Captive State” е социално-политическа антиутопия с извънземен туист. Действието на филма се развива в Чикаго, близо десетилетие след извънземна окупация и представя и двете страни в конфликта – сътрудниците и дисидентите. Конкретните подробности ще разберете от трейлъра.

С нетърпение очакваме да отмине модата на използване на хип-хоп парчета във всеки втори трейлър – при някои филми работи, но при други направо е болезнено. Но както и да е, въпреки че не откриваме нещо кой знае колко оригинално като теми в „Captive State”, подходът изглежда свеж и смятаме, че има предпоставка за интересен филм – едва ли от класата на „Сектор 9“, но със сигурност по-добър от повечето скорошни опити в тази посока, за които се сещаме.

В добавка вижте един „документ“, който ще ви даде допълнителна представа за извънземните потисници, известни като The Legislature, а след него ще откриете и един… интересен постер.

captivestate-legislature-statement плакат

Режисьор на „Captive State” е Рупърт Уайът („Възходът на планетата на маймуните”, „The Gambler”), който е и сценарист наравно с Ерика Бийни. В ролите са Джон Гудман, Вера Фармига, Аштън Сандърс, Кевин Дън, Д. Б. Суийни, Машийн Гън Кели, Маделин Бруър и др.

Премиерата е 29 март 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *