Появи се новина в полето „бъдещи творчески проекти” за Ноа Хоули и тя е свързана с ангажимент към Fox. Той има желание и амбиция да режисира „To Be Read Backwards”, който е адаптация по разказ на Матю Бейкър. Любопитен факт е, че през 2018 Бейкър е успял да продаде четири от своите истории на четири различни компании – Netflix спечелиха наддаването за „Life Sentence”, което ще бъде продуцирано от Мат Рийвс („Войната за планетата на маймуните”), „Transition” ще се прави от Amazon, а Universal Pictures ще подкрепят независимият проект на Makeready по разказа му „The Appearance”.

Deadline разполагат със синопсиса на предизвикателния проект, начело на който ще застане Хоули:

To Be Read Backwards” представлява упражнение за усукване на мозъка, при което един мъж започва живота си със своята смърт и научава всичко за себе си, докато разкрива тайнствата на човечността в обратния ход на времето…

Изкушаваме се да отбележим, че тази анотация напомня за Дейвид Финчър и неговия „Странният случай с Бенджамин Бътън“ по сценария на Ерик Рот, базиран на едноименния разказ на Франсис Скот Фицджералд. – филм с 13 номинации за „Оскар“ (и спечели 3 от тях) преди почти 10 години, но се надяваме, че няма да има поводи за подобни сравнения, а ще се изненадаме приятно от „To Be Read Backwards”.

Дебютът на Ноа Хоули като режисьор в „голямото” кино се очаква догодина с „Pale Blue Dot”, а след споменаването в края на месец юли не се е чувало нищо за самостоятелния проект, посветен на Доктор Дуум – така че ще очакваме ъпдейти по всички… показатели.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments