Удоволствие е за нас, като искрени почитатели на актьорското майсторство (което не винаги включва спец-ефекти) да научаваме новини за нови проекти, в които са ангажирани уважавани и обичани актьори. Това важи с пълна сила за новата романтична драма с предизвикателно-загадъчното име „Ammonite”, която ще започне да се снима след няколко месеца.

Начело на проекта е британският сценарист и режисьор Франсис Лий, чиито дебют „God’s Own Country” имаше премиера на Берлинале 2017 и след това покори десетки международни фестивали, беше номиниран за БАФТА и превърна в призове четири от 11-те си номинации за Британските награди за независим филм.

Подобно на мекотелите амонити, героите на новия филмов проект са изчезващ вид – страстни, силни, нежни и изключителни. Именно такива трябва да бъдат двете дами, между които се заражда необикновена романтична връзка в един градец на британското крайбрежие, в 20-те години на XIX век. Оказва се, че палеонтоложката Мери Анинг неочаквано трябва да влезе в ролята на детегледачка в домакинството на една заможна лондончанка…

Главните роли в „Ammonite” са поверени на носителката на „Оскар” Кейт Уинслет и трикратно номинираната за „Оскар” Сърша Ронан – актриси, за които сме способни да подредим доста суперлативи и възторжени епитети. Излишно е да казваме, че очакваме с нетърпение подробности по този проект, продуциран от Ян Канинг („Widows”), Емил Шърман („Lion”) и Фодла Кронин О’Райли („Lady Macbeth”), чиито снимки са планирани за месец март 2019 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *