blade runner
Blade Runner Black Out 2022

Пристъпвайки към тази новина, вече една година след премиерата на филма, все още не можем да повярваме, че „Блейд Рънър 2049“ се получи наистина страхотно. Дори и сега, след като знаем крайния резултат, идеята за продължение на абсолютната класика на Ридли Скот „Блейд Рънър“ ни се струва скверна на всяко едно възможно ниво. Но от абсолютен кошмар, филмът на Дени Вилньов не само се превърна в красива реалност, но провокира в нас и желание да видим нови истории в този ужасяващ, но магнетичен антутопичен киберпънк свят.

Това ни желание беше подсилено и от трите отлични късометражни филма, които видяхме като част от маркетинг кампанията на „Блейд Рънър 2049“ и които служеха като своеобразен мост между него и оригинала на Скот – „2036: Nexus Dawn“, „2048: Nowhere to Run“ и „Blade Runner Black Out 2022“. За съжаление обаче, финансовите постъпления на „Блейд Рънър 2049“ не бяха в размера, на който се надяваха продуцентите (259,2 млн. срещу бюджет от 150 млн.), и идеите за нови филми за кино изостанаха на заден план. Същото обаче не важи и за малкия екран и изглежда, че бъдещето на франчайза лежи точно в тази посока.

Variety съобщиха (а след това информацията беше потвърдена и от официално прессъобщение), че Adult Swim и Crunchyroll ще продуцират нова анимационна поредица от 13 епизода по 30 мин., която е вдъхновена от „Блейд Рънър“ и „Блейд Рънър 2049“ и носи заглавието „Blade Runner – Black Lotus“. Подробностите за сюжета се пазят в тайна, като знаем единствено, че действието ще се развива през 2032 година и добре познати герои от предишните филми ще се появят под някаква форма.

blade-runner-anime-mg02-20181130

Творческият директорът на Adult Swim Джейсън ДеМарко сподели:

За първи път гледах „Блейд Рънър“ през 1982 на 11 години. Той остана един от определящите филми в моя живот. За мен е сбъдната мечта да имам възможност да изследвам допълнително тази вселена с невероятно талантливите хора в екипа.

Директорът на бизнес развитието в Crunchyroll Сае Уан Сон добавя:

Блейд Рънър“ е монументална творба с голямо влияние върху жанра. Adult Swim споделят нашето вълнение да представим тази нова поредица на феновете и нямаме търпение заедно да надградим този франчайз.

Общо взето, задължителните празни приказки. Но това няма значение. Важното е, че въобще се подготвя подобен проект и по него ще работят доста талантливи хора. Режисьори са Шинджи Арамаки („Appleseed”, „Halo Legends”, „Starship Troopers: Traitor of Mars”) и Кенджи Камияма („Jin-Roh“, „Blood: The Last Vampire“, „Ghost in the Shell: Stand Alone Complex”), които подготвят и нова версия на „Ghost in the Shell“, а творчески продуцент ще бъде авторът на чудесния „Blade Runner Black Out 2022Шиничиро Уатанабе („Cowboy Bebop”, „Аниматрицата”).

Като цяло сме развълнувани за „Blade Runner – Black Lotus“ – както казахме, гледат ни се нови истории в тази вселена, а смятаме, че анимето не само е най-перфектната форма, но и рискът от болезнено разочарование е несравнимо по-малък с този при някой игрален филм. Ще следим развитието на проекта и стискаме палци за премиерната дата през 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Само да не развалят прекрасното продължение с не дотам прекрасни анимационни тъпотии. Аз, бидейки сред най-верните фенове на игралните „Star Wars“ – не съм гледал нито един анимационен епизод. Предполагам и тук ще е така…?