Вчера светът се сбогува с легендата Стан Лий. Въпреки че той беше на преклонната възраст от 95 години, смъртта му изглежда ненавременна за милиони хора по света.

Цели поколения са израснали със създадените от него Спайдър-мен, Железния човек, Тор, Хълк, Доктор Стрейндж, Х-мен, Фантастичната четворка, Деърдевил, Черната пантера, Ант-мен и много други и още много поколения тепърва ще израстват, тъй като тези герои и техните истории са безсмъртни и ще продължават да живеят и да вдъхновяват и провокират въображението на милиони, сред които и млади творци, които ще разкажат свои собствени истории.

Стан Лий е един от тези хора, които наричаме „larger than life“ и каквото и да кажем за него, ще бъде малко. Затова просто ще преклоним глава пред вечната му памет и ще продължим да се наслаждаваме на героите и вселените, които е създал.

В последните 20 години Лий имаше появи във всеки един филм от вселената на Marvel и част от тях може да видите в долното видео.

Още веднъж, поклон пред паметта му!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Това е една загуба, която Отмъстителите няма да могат да върнат по никакъв начин… Абсолютен титан! Без неговото въображение светът щеше да е едно много по-сиво място… Мир на праха му!

    1. Най-якият коментар в цялата история на този сайт.