Андрес Мушети
Андрес Мушети

След края на ангажиментите по „То” на Стивън Кинг, за Андрес Мушети (или Мускети) се откриват нови хоризонти. И независимо от това дали братя Русо ще успеят за го „вербуват” за научно-фантастичната история „The Electric State”, поне едно негово пътешествие във времето е сигурно – той ще режисира нова адаптация на „Машината на времето” („The Time Machine”) по Хърбърт Уелс, а Леонардо ДиКаприо ще се включи в проекта като продуцент.

Според Deadline Анди и сестра му Барбара (партньор в продуцентските му начинания) са разработили и предложили трийтмънт и за момента не е ясно дали ще привлекат друг сценарист към идеята, или ще решат да я реализират самостоятелно. Още една дама се включва в продуцентската група – Дженифър Дейвисън, която управлява делата на „Appian Way Productions”, компанията на ДиКаприо, а за изпълнителен продуцент е ангажиран Арнолд Лейбовит, който вече е изпълнявал тази длъжност за едноименния филм през 2002 година. Режисиран от внука на Хърбърт Уелс – Саймън, филмът пресъздава познатата история с два отличителни детайла – безстрашния Гай Пиърс в главната роля на пътешественика и мъртвешки белия грим на Джеръми Айрънс.

Публикуван през 1895 година, романът на Уелс се превръща в класика благодарение на изключителното въображение на своя автор, изпратил главния си герой в 802 701 година в бъдещето, където той се натъква на променените човешки раси елои и морлоки, а авторът вмъква социални коментари, които отекват в съзнанието на няколко поколения читатели.

Убедени сме, че Анди Мушети има какво да добави към детайлната визия на Уелс и очакваме проекта с нетърпение. Зад новата „Машината на времето” застават Warner Bros., Appian Way и Paramount Pictures – което означава сериозен гръб и сигурно световно разпространение. И макар че в момента Sky Atlantic channel имат планове за подготовка на телевизионна поредица по произведението на Хърбърт Уелс, не вярваме това да е пречка за реализиране на кино-вариант.

attack-on-titan-9

Още една част от „бъдещите творчески планове” на Мушети е свързана с Warner Bros. – студиото вече финализира сделката си с компанията Kodansha, която издава поредицата „Attack on Titan”, и продължава да се стреми към нова екранизация, която да не бъде свързвана с предишните опити за „оживяване” на култовата манга.

Напомняме, че „Attack on Titan” се развива в далечното бъдеще, където останките от човешката цивилизация живеят в малки градове зад огромни стени, издигнати за защита от човекоядни титани. Те представляват хуманоидни чудовища, чиято заплаха е показана със смразяващ реализъм. От вътрешната страна на стената сюжетът проследява група млади герои, които се борят с обезкуражаващата сила на чудовищата, защитавайки дома си и опитвайки се да изтребят надвисналата над човечеството заплаха.

Дали няма някои общи черти с „Машината на времето”, въпреки вековната дистанция между авторите – Уелс и писателя-илюстратор на „Attack on Titan” Хаджиме Исаяма? Интересно е, че Warner Bros. биха желали да „експлоатират” Мушети в два толкова различни, и същевременно близки като усещане за апокалиптичност разказа… Проектите са пълни с потенциал, а особено вторият има сериозна заявка и за франчайз, ако първият опит за екранизация се получи успешен. Ще очакваме (още) новини, свързани с бъдещето на Анди Мушети и новите му проекти.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. И двата проекта имат ебати потенциала, ама не съм сигурен доколко Мушети може да се справи. Очаквам компетентни генерики и толкоз.

    1. Така е. Още не се е доказал. Аз нито един от двата не съм гледал