„Blood. I want more fucking blood“. Това е мантрата на Пол Верховен по време на снимките на една от емблемите на фантастичния екшън – „Робокоп“. Мантра, която в днешно време не може да чуете за филм от подобен калибър и по която се надяваме да се води Нийл Бломкамп в „Robocop Returns” – подготвяното директно продължение на „Робокоп“ на Верховен, което, по подобие на новия „Хелоуин“, ще пренебрегне всички останали филми от франчайза до момента, включително и римейка.

Но да не се отплесваме в приказки за състоянието на киното в момента, както и за предстоящи рибути, които я се осъществят, я не. Тук сме да си говорим за класиката „Робокоп“ – процесът по създаването му и влиянието, което има върху киното и културата ни, ще бъдат изследвани в най-дребни (кървави) детайли в предстоящия документален филм „RoboDoc: The Creation of RoboCop“, чиито първи трейлър е вече факт:

Просто прекрасно! Обожаваме „Робокоп“ и Пол Верховен и с нетърпение очакваме „RoboDoc: The Creation of RoboCop“, който да ни разкрие допълнителни подробности за творческия процес. Както виждате, огромна част от творческия екип на оригиналния филм е на линия за коментар и очакваме доста пикантерии от кухнята. Сред участниците са Къртуд Смит, Нанси Алън, Рей Уайз, Том Нунан, Рони Кокс, Пол Макрейн, легендарният майстор на stop-motion анимация Фил Типет и разбира се, самият Верховен. Липсват починалият Мигел Ферер и Питър Уелър (Робокоп/Мърфи), които ще видим само в архивни кадри.

В добавка вижте и няколко плаката.

robodoc-poster robodoc-robocop-documentary-poster плакат

Режисьор на „RoboDoc: The Creation of RoboCop“ е Крис Грифитс („Pennywise: The Story of IT“), който е и сценарист наравно с Истуд Алън и Гари Смарт. Творчески консултант е Едуард Нюмайър („Робокоп“).

Премиерата се очаква през 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments