тилда суинтън и уес андерсън
Тилда Суинтън и Уес Андерсън

Едва ли някога ще се наситим на Уес Андерсън. Преди броени дни отново гледахме „Островът на кучетата” на Киномания и това единствено засили желанието ни за ново творение от ексцентричния режисьор, чийто еклектичен стил е разпознаваем и със затворени очи, но в същото време всеки негов филм е посвоему необикновен и единствен по рода си. И сега след stop-motion анимация в Япония, той предстои да раздвижи сцената с мюзикъл във Франция.

За все още неозаглавения филм писахме преди няколко месеца, но сега се появява нова информация около актьорския екип. Тилда Суинтън е друго лице от света на киното, чието участие превръща зрителя в своего рода зомби, отброяващо оставащите дни до конкретната премиера. Суинтън взе участие и в „Островът на кучетата”, където озвучаваше един от героите. Видяхме я също и в „Гранд хотел „Будапеща” и „Царството на пълнолунието“. От Charente Libre съобщават, че актрисата вече официално се е присъединила към проекта, което всъщност я прави и първият сигурен участник в актьорския състав. Но все още няма официално потвърждение от студиото.

Обсъждаше се и че Уес Андерсън ще заложи на свои любимци, сред които Оуен Уилсън, Бил Мъри, Ейдриън Броуди, а в последствие се заговори за възможността да включи и нови лица като Леа Седу, Натали Портман и Брад Пит. Да сме максимално коректни – Андерсън е работил с последните двама, но в по-малък мащаб – режисирал е Пит в реклама, а Натали Портман в „Дарджийлинг ООД” и късометражния „Hotel Chevalier”.

Друга новост е (поне според слуховете), че вероятно ще слушаме музика от Марк Мотърсбао, който има дълга история на сътрудничество с Андерсън. Композирал е „Bottle Rocket”, „Колежът Ръшмор”, „Кланът Тененбаум”, „Морски живот със Стив Зису”. От 2004 насам не са работили заедно и сега след 14-годишна пауза може би ще се съберат отново.

Подробности за сюжта към днешна дата няма, освен известното от преди, че действието ще бъде ситуирано в годините след Втората световна война. Очаква се снимките да започнат най-късно през февруари и да продължат поне 4 месеца, а премиерата е предвидена за 2020 г. За да забързаме часовника, може да посетим изложбата, съвместно курирана от Андерсън и Джуман Малуф във Виена или просто отново да гледаме някой от бисерите на Уес Андерсън. „Островът на кучетата” все още може да бъде видян на Киномания.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *