Героично фентъзи със зайци – това е нетърпеливо очаквания от нас проекти на BBC в партньорство с Netflix, адаптация по романа „Хълмът Уотършип” („Watership Down”) на британския писател Ричард Адамс. Книгата е позната и у нас, но историята на смелата зайча орда не е сред най-популярните – все пак има толкова много коли, кукли, животинки, принцеси и свръхгерои, с които да се забавляват малчуганите на големия екран, че за дългоушковците е почти непосилна задача да привлекат вниманието на разглезените с огромен избор от истории дечурлига. Ала класиката задължава и именно затова ВВС държат да реализират идеите си, без да се влияят (много) от пазарните условности.

Действието на „Хълмът Уотършип” се развива в идиличната провинция на южна Англия, а приказката разказва за приключенията на една група зайци, които събират целия си кураж, за да потеглят на път, подгонени от инвазията на хората, които ще разрушат дома им. Водени от двамата сърцати братя, зайците прекосяват долини и реки, населени с техни врагове – хищниците, за да стигнат до заветния Уотършип и да заживеят мирно и щастливо.

Хълмът Уотършип” ще се появи в стрийминг-платформата в CG-вариант, а първия поглед към рисуваните зайци е споредел от RadioTimes.

watership-down-img02-20181103 watership-down-img03-20181103 watership-down-img04-20181103 watership-down-img05-20181103 watership-down-img06-20181103

Честно да си кажем, не изглежда супер-вълнуващо и не вярваме да се доближи по качества до изпълнената с доста насилие адаптацията от 1978 г. И като ще е CGI, надяваме финалният резултат да прилича на съвършенството, което помним от „Книга за джунглата”. На тези картинки са част от най-важните герои в историята на Адамс – Леско (Hazel, озвучен от Джеймс Макавой) – предводителя на групата „будни” скокливци, които се опитват да избегнат унищожение, неговия по-малък брат Петко (Fiver, озвучен от Никълъс Холт), Ягода (Strawberry, с гласа на Оливия Колман) и Детелина (Clover, с гласа на Джема Атертън).

Хълмът Уотършип” („Watership Down”) ще бъде съставена от четири епизода, всеки с продължителност един час; сценарист е Том Бидуел (номиниран за БАФТА за „My Mad Fat Diary”), а режисьор – Ноъм Мъро („Умни хора”, „300: Възходът на една империя”). Поредицата е копродукция между BBC One и Netflix, като продуценти са 42 и компанията на Мъро – Biscuit Films. Начело на аниматорския екип са Пит Дод  „Фантастичният мистър Фокс”, „Франкенуини”) и Хюго Сандс, а „черната работа” са я свършили аниматорите в дъблинското студио „Brown Bag Films”. За международното разпространение на класическата поредица ще отговарят ITV Studios Global Entertainment.

Единственият недостатък на информацията, която имаме до момента е, че в нея не се споменава премиерна дата. Наясно сме колко време отнема „раздвижването” на козината, но все пак BBC и Netflix биха могли да ни дадат някакъв ориентир.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments