Накратко, вчера Focus Features представиха нов пестелив трейлър на предстоящата социално-политическа антиутопия с извънземен туист „Captive State”, дело на режисьора на „Възходът на планетата на маймуните Рупърт Уайът.

Действието на филма се развива в Чикаго, близо десетилетие след извънземна окупация, и представя и двете страни в конфликта – сътрудниците и дисидентите, а новият трейлър (или по-скоро тийзър) представя техните… послания към обществото. Вижте.

The phoenix will rise! Надяваме се тази реплика да се окаже метафора за Рупърт Уайът, който като феникс да възкръсне от „пепелищата“ на разочароващия „The Gambler” и да се върне във формата си от „Възходът“.

По същество, харесва ни, че засега рекламите на филма са доста пестеливи. Финалното загатване за (естеството на) извънземните в края на трейлъра ни припомни за великата книга „Краят на детството“ на Артър Кларк. Надяваме се и тук да имаме някакъв подобен интересен туист или подход към историята, която, както вече сме отбелязвали, сама по себе си не е от най-оригиналните. Надяваме се и следващите, неизбежни трейлъри да не са много издаващи.

captive-state-img02-20181111

Режисьор на „Captive State” е Рупърт Уайът („Възходът на планетата на маймуните”, „The Gambler”), който е и сценарист наравно с Ерика Бийни. В ролите са Джон Гудман, Вера Фармига, Аштън Сандърс, Кевин Дън, Д. Б. Суийни, Машийн Гън Кели, Маделин Бруър и др.

Премиерата е 29 март 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *