Информацията, че за „Нюйоркска комбина“ („The Deuce“) е гарантиран трети, последен сезон може само да възвърне увереността ни, че не всичко се контролира от обвиненията в непристойно поведение, на които – уви – стана жертва и любимият ни Джеймс Франко. Междувременно благодарение на THR стана ясно, че създателят на поредицата Дейвид Саймън, в чиято авторска филмография присъства и „The Wire“, вече се е ангажирал с още един проект за НВО – плановете са да адаптира романа „Заговорът срещу Америка” („The Plot Against America”) на Филип Рот, като поредицата ще бъде съставена от шест епизода и реализирането на този проект ще стартира непосредствено след приключването на „Нюйоркска комбина”.

Както е добре известно, Рот е феномен за американската белетристика – за своите над 50 години впечатляващо продуктивна кариера той е писателят, получил почти всяка литературна награда в Америка. Фабулата на романа му „Заговорът срещу Америка”, издаден през 2004 година, е вдъхновена от едно-единствено изречение – в своята автобиография американският историк Артур Шлезинджър-младши твърди, че по време на президентските избори през 1940 година крайно консервативните сенатори са искали да издигнат кандидатурата на ксенофобския популист, летеца Чарлс Линдберг срещу тази на Франклин Д. Рузвелт. Прочитайки това изречение, Филип Рот си представя съвсем различна историческа реалност: Америка с президент Линдберг по време на Втората световна война, който влиза в антисемитски съюз с Хитлер… Историята е разказана през очите на едно еврейско работническо семейство от Ню Джърси, действието се развива през 1940 година, по време на обрата в действията на Втората световна война.

81Q+bKqqIfL

Очаква се Дейвид Саймън да работи по сценария съвместно с дългогодишния си творчески партньор Ед Бърнс („The Wire”, „Generation Kill”), като двамата ще влязат и в ролята на изпълнителни продуценти. Саймън от години работи с НВО, като си струва да споменем мини-поредицата „Show Me a Hero” с Оскар Айзък от 2015 година. Авторът има намерение да работи и по идея за телевизионен сериал, посветен на испанската Гражданска война, но за момента е потвърдена информацията, че разработването на „Заговорът срещу Америка” („The Plot Against America”) ще се ползва с приоритет. Ще следим за ъпдейти по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Не звучи лошо сценария. Сега америка можеше да бъди държава на белите хора, вместо на тази либерално-комунистическа паплач ……:)