Понякога минава доста време – и проекто-плановете за филми и/или поредици се разпадат. В други случаи решимостта да бъде победена несправедливата кинаджийска действителност стимулира творците да държат на идеите си и да ги реализират, независимо от всичко. Обаче в конкретната конфигурация Стивън Мофат-Марк Гатис нещата не могат да излязат извън контрол – казали са, че ще поработят за вампирската кауза, и ето – година и половина след първия анонс по темата, вече има някакво развитие. Все пак не бива да забравяме, че зад гърба си те имат ВВС и Netflix плюс славата на модерния „Шерлок” и сериозен опит, който се измерва със значителен брой години „в бранша”.

Подготвяната нова адаптация по класиката на Брам Стокър „Дракула” ще бъде пресъздадена в три епизода (следват си „формулата” на „Шерлок” – всеки от тях по 90 минути!) и Deadline споделят, че вече е избран актьорът, който ще влезе в главната роля. Това е датската звезда Клаес Банг, когото европейската публика аплодира горещо в миналата и настоящата година за провокативната му роля в „Квадратът” на Рубен Йостлунд, познат е от датската поредица „Anna Pihl” и от шведско-датския много нашумял сериал „Bron/Broen”, а вече може да бъде видян и в „Момичето в паяжината” на Феде Алварес.

Ето какво споделя актьорът:

Развълнуван съм да поема ролята на Дракула, още повече когато сценарият е дело на невероятно талантливите Стивън Мофат, Марк Гатис и екипа, отговорен за създаването на „Шерлок”. Страхотно е, че ми се предоставя възможност да работя върху този иконичен и супер-интересен герой. Да, той е зъл, но притежава и много други качества – харизматичен е, интелигентен, остроумен и секси. Има много какво да науча от всички актьори, които са се превъплъщавали в неговия образ през годините, но и се чувствам привилегирован, че сега ми се предоставя възможност да доразвия този страхотен персонаж.

Разказът ще е ситуиран в Трансилвания през 1897 година, а прочутият кръвопиец ще прави планове за пътешествие към Викториански Лондон. Работата по продукцията трябва да започне догодина, така че няма как да се появи на екран преди да дойде 2020. Тук всички очакват да се появи оплакване, че дуетът сценаристи е изоставил свръх-успешния сериал, който изстреля към звездната слава Бенедикт Къмбърбач, но няма да има „мрънкане” по този повод – сигурни сме, че Мофат и Гатис трябва да се откъснат за сериозен период от време от модерния прочит на Артър Конан Дойл, за да не станем свидетели на „серийно производство” на епизоди. Никой не би спечелил от това. И като истински професионалисти, те се насочват към други класически текстове, които да им осигурят вдъхновение и нови творчески хоризонти. Ще очакваме новини за „Дракула”!

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *