Ана Лили Амирпур
Ана Лили Амирпур

Вълнуваме се винаги, когато намерим режисьор, за когото знаем, че винаги ще ни покаже нещо ново и различно, със собствена визия и стил, които се отличават от отъпкания път. Такъв режисьор е без съмнение Ана Лили Амирпур. Тя се изстреля на световната кино сцена с впечатляващия A Girl Walk Home Alone at Night”, а след това се затвърди като творец със изключително изразен подчерк с канибалската история за отмъщение „The Bad Batch”.

Сега разбираме подробности около следващия проект на Анирпур, който отново звучи обещаващо и откачено – точно, на каквото се надяваме винаги от нея. Озаглавен „Blood Moon”, третият филм на британската режисьорка ще разкаже за момиче, избягало от психиатрична клиника, което притежава странни и опасни способности. Историята ще се развива в Ню Орлиънс и е вдъхновена от фентъзи-приключенските филми от 80те и 90те. Това сравнение, заедно с обещанието, че ще включва саундтрак с парчета вариращи от хеви метъл до италианско техно, ни кара да си представяме нещо цветно, разчупено и жанромиксиращо – перспектива, която ни кара да поттъркваме доволно ръце в очакване.

Зак Ефрон, Крейг Робинсън и Кейт Хъдсън
Зак Ефрон, Крейг Робинсън и Кейт Хъдсън

В „The Bad Batch” Анмирпур събра на едно място установени и изгряващи звезди и сложи „известните” в нетипични за тях роли. Интересно ще бъде дали ще приложи същия подход и тук, тъй като отново започва да заформя твърде интересен каст. Кейт Хъдсън, Крейг Робинсън и Зак Ефрон вече са със завършени, или завършващи сделки да се присъединят към „Blue Moon”. Кейт Хъдсън в огромна част от кариерата си е участвала само в романтични комедии и съответно никога не сме я имали за особено интересна актриса, въпреки че ни направи много добро впечатление в „Marshall” с Чадуик Бозман. Зак Ефрон от години ни прави впечатление, че се опитва всячески да избяга от имиджа си на „хубаво момченце”, което го кара понякога да взима къде по-сполучливи, къде не толкова, но общо взето интересни решения за проектите си. Крейг Робинсън пък вече е със затвърдено място на комедийната сцена.

Всеки един  от изброените актьори пристига с до различна степен утвърден в главата на публиката имидж. Очакваме Амирпур да ги обърне на обратно и да им повери роли, които ще изкарат от тях неподозирани хоризонти. Към екипа освен това се включва продуцента на любимия ни „БърдменДжош Лешър, който казва следното за филма:

Уникалната визия и поетичния стил на Лили я отличават от стадото. Тя наистина е един от най-вълнуващите кинотворци, работещи днес.

Съгласни сме, господин Лешър! Очакваме с нетърпение следващи новини за „Blood Moon”, който ще влезе в продукция идната пролет.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *