game-of-thrones-season-8-20181113

HBO официално обявиха кога ще бъде дългоочакваната премиера на 8 сезон на „Игра на тронове“ („Game of Thrones”). Чакането ще приключи през април, 2019 г., като точната дата все още не е известна.

Този конкретен пролетен период ще послужи на може би най-успешния сериал на всички времена, не само да задоволи многобройните си фенове, но и за последен път да има възможността да спечели „Еми“ за „Най-добър драматичен сериал“, тъй като това е последният сезон. Всеизвестен факт беше, че „Игра на тронове“ пропусна „Еми“ наградите през 2017 поради късната премиера на седми сезон (юли), но това ни най-малко не им попречи да спечелят наградата в средата на тази година. Дори месеци преди премиерата, сериалът отново е спряган за основен фаворит. Да се надяваме, че ще заблести и с още някой „Златен глобус“ (не че този на Питър Динклидж е недостатъчен).

Ето българския вариант на тийзъра, който съобщи премиерния месец.

https://www.youtube.com/watch?v=BvT7R94fQtk

Епизодите в предстоящия сезон ще са 6 на брой и според източници ще бъдат с дължина близка до пълнометражен филм. Освен всичките ни познати любими или омразни персонажи на екрана, на режисьорския стол ще се завърне и Мигел Съпочник – награденият режисьор зад „Битката на копелетата“ и още много други от най-визуално разтърсващите епизоди на „Игра на тронове“.

Засега знаем само, че осми сезон ще започне с пристигането на Джон и Денерис в Уинтерфел и Санса, която определено няма да е доволна, че брат ѝ е признал майката на драконите за своя кралица. От там нататък ще се развие финалната война между живите и мъртвите плюс всичко останали очаквани и най-вече неочаквани обрати.

Пишейки това, няма как да не ни обземат носталгични чувства. Въпреки някои противоречиви мнения за разликите с книгите или спадането на нивото през последните два сезона, „Игра на тронове“ даде изключително много на феновете. От майсторски изградените персонажи, през брилянтно режисираните епизоди, до великолепния начин, по който успя да създаде един суров и жесток свят във фантастиката, който е коренно различен от този, който сме свикнали да гледаме. Висш пилотаж, който промени сериалите завинаги.

Все още (макар и рядко) срещаме хора, които не са гледали „Игра на тронове“. До април имате цялото време на света и силно ви препоръчваме да го сторите! А за финал ви оставяме с първия официален снимков поглед към новия сезон, представен от EW.

 

game-of-thrones-season-8-ew-cover

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 Comments

 1. Ебаси колко много кино има в тоя сериал – сега като гледах тийзъра, пак си дадох сметка. 🙂 Нямам търпение за финала.

  1. До 10 години ще обяват ли кино версия

  2. Всеки път, когато коментираш, умира някоя планета.

  3. Аз го виждам като три трилогии по 3 часа 🙂

  4. Дребна жертва на фона, на космическия всемир

  1. Да! Нека наградата ми да е една нощ с Цеца Ланистър и каца червено вино. Благодаря!

  2. 3a мен (поне) две нощи с Missandei. Thanks in advance.

  3. Как па никой не си поръча тая плескавица Денерис

 2. UZUMAKI и Riddick, искрено се посмях с коментарите ви! Живи и здрави, и нека чувството ви за хумор винаги бъде с вас!!!??

 3. Гледал съм само първите 3 сезона на прословутата сага ИГРА НА ТРОНОВЕ. Тъй като сте твърде много фенове ето ви и малка критична нотка. Никога не съм чел книгите и не мога да правя сравнение, затова ще се акцентирам върху първите 3.
  Така имаме 7 кралства с около 400-500 хилядна армия общо, може и повече не съм се втелясвал и в началото всички се посират от страх от според превода между 60 000 до 100 000 орда от дотраки. Добре да речем че са много свирепи и трошат наред. Ок само това знаем за онези земи. 80 000 орда/средно кратно/ ще .бе майката на 7-те кралства. Добре всичко е точно и изведнъж се появява град с над милион жители, от които 200 000 роби в него. Как никой изобщо не бе чул или разбрал за тази метрополия? Аз с моя скромен ум си мисля, че след успеха на първите си книги писателят е решил да даде мащабност на проекта. Все пак това са пари. Ако продължа няма да ми стигнат и 6-7 страници да описвам абсурда на повествованието.
  Но от друга страна сагата си има и силни страни, за разлика от жалкият сценарий. Например бойните сцени. Не са добри колкото в СПАРТАК-сериалът, но са в светлинни години пред Викинги. Дадени са и бая пари за качествени ефекти. Мизансценът е крещящо корав. Разгологъзените и разцицорени моми и жени са ми малко неуместни но поддържат някаква атмосфера. Извън основната идиотщина диалозите, моралните сблъсъци, дилемите и т.н. са добри. Жалко защо сценаристите не преработиха тази явно постепенно разрастваща се идея, според интереса и продажбите на книгите в наистина читав продукт.
  Ще се напъна да гледам 4 сезон, но ако усетя този кретенски комерс ще го спря още на 1-та серия.

 4. Как намерихте 20 мин свободно време, за да изпишете целия този коментар при положение, че сериала не ви допада!? Българска работа!

 5. Хахахаахаххаха, по-тъпо нещо не бях чел! хахахахаххахаха! Спъни се и напусни критил бил! Хххахахахах Смешник!