Толкова много супергерои – толкова много възможности за филми и сериали…

След като наскоро ви съобщихме, че Marvel ще продуцират мини-сериали от по 6-8 епизода за Локи (Том Хидълстън) и Алената Вещица (Елизабет Олсън) за бъдещата стрийминг услуга на Disney, днес можем официално да потвърдим, че още няколко героя от MCU ще получат същата възможност.

Малкълм Спелман („Empire”) е назначен да пише сценария за сериал, посветен на второстепенните герои Сам Уилсън a.k.a. Сокола (Антъни Маки) и Бъки Барнс a.k.a. Зимният Войник (Себастиян Стан). Очаква се актьорите да се превъплътят отново в ролите, като все още не се знае кога точно ще се развива историята. От една страна би било интересно да видим как Сам е успял да намери Бъки преди събитията от „Първият отмъстител: Войната на героите“, но от друга, може всичко да се развива след дългоочаквания „Отмъстителите 4” догодина. И в двата случая сме заинтригувани от новината. Сам и Бъки доказаха, че имат интересна химия на големия екран – хуморът в диалога им, съчетан с динамични екшън сцени е добра формула за печеливш сериал. Особено като имаме предвид, че ще видим само 6-8 епизода – това само по себе си намеква за по-стегната история, за разлика от излишно удължените сериали на Marvel по Netflix.

scarlet-witch-vision-20181102

В допълнение излязоха непотвърдени слухове, че Вижън (Пол Бетани) също ще участва в поредицата за Алената Вещица, като ролята му няма да е кратка. Говори се, че Бетани ще има почти еднакво екранно време с Елизабет Олсън и сериалът ще се съсредоточи над връзката им, която има богата история в комиксите. Със сигурност сме любопитни през какво ли е минала нестандартната двойка преди Децата на Танос да им развалят плановете, но не можем и да скрием притесненията си, че точно за тези герои ще се изискват доста пари, за да видим сносни екшън сцени. Marvel обещават, че ще се погрижат за това, но времето ще покаже дали това наистина е така.

За капак на всичко казано до момента, ще споменем набързо още един непотвърден слух свързан с не кой да е, а самия Клинт Бартън a.k.a. Ястребово Око (Джеръми Ренър). Наскоро бе обявено официално, че Катрин Лангфърд („13 Причини Защо“) се е присъединила към безкрайния актьорски състаw на „Отмъстителите 4“ в неизвестна за момента роля. Всички спекулират, че ролята е тази на Кейт Бишъп от комиксите, където Бартън я обучава за негов заместник. Тази новина в комбинация с фактът, че ще видим филм за Черната Вдовица (Скарлет Йохансон) през 2020 година доведе до множество спекулации, че ще има солов филм за Клинт Бартън, или на героят също ще бъде отделен цял мини-сериал, където ще си партнира с Катрин.

hawkeye-20181102

Очевидно Marvel ще инвестират доста финанси и цял отделен креативен отдел за направата на тези сериали. От една страна е хубаво, че тези второстепенни герои ще бъдат разделени по двойки, за да се продължи динамиката им от филмите. Също така ще получат повече екранно време, което ще им даде възможност да покажат по-завидни актьорски способности. От друга обаче има шанс от пренасищанe. Да не говорим и, че след краят на “Отмъстителите: Война без край“ на този етап никой не може да каже със сигурност дали всички тези сериали ще се развиват в бъдещето, в миналото или и двете. Времето си лети и сме сигурни, че в най-скоро време ще имаме повече яснота по въпроса.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. И това на фона, на спрените супергеройски сериала на Нетфликс. Сътрудничеството им отива към край, за съжаление на феновете. Алчни за пари глупаци. Антъни Маки може да се гръмне, незнам как си е купил дипломата и ролите, но достатъчно съм му набрал, сигурен съм, че ще провали образа на Такеши Ковач.