the-walking-dead-2018-20181107

***ВНИМАНИЕ! Следват огромни спойлери – ако не сте гледали текущия епизод на сериала „The Walking Dead“ („Живите мъртви“) спрете да четете и се върнете като го изгледате!***

Феновете на зомбита на малкия екран сигурно са в екстаз от новините, че AMC планират да направят не един, не два, а цели три филма, съпътстващи сериалаThe Walking Dead, които ще се излъчат по същата телевизия. Новината за това идва веднага след излъчването на епизодa от настоящия девети сезон, който (уж) трябваше да е последният, в който ще видим Рик Граймс (Андрю Линкълн).

Линкълн оповести наскоро, че предпочита да прекарва повече време със семейството си в Лондон, докато снимките на сериала се провеждат в Атланта, САЩ. Дългите пътувания му идват в повече, което е напълно разбираемо, особено имайки предвид, че сериалът започна с него и тече вече почти 10 години. Още когато актьора обяви, че този сезон ще му е последен съдбата му бе решена от феновете и всички вярваха до последно, че той ще умре. Въпросът беше как?

the-walking-dead-001-2018-20181107

За наше огромно (поредно) разочарование сценарният екип на сериала предпочетоха да не изпратят подобаващо героя, с който започна всичко и да не го убиват. Вместо това Рик е спасен в последния момент от хеликоптер, който го отвежда на неизвестно място, а феновете за пореден път остават с пръст в уста, очаквайки поредното развитие на тази изтощена до болка зомби драма.

Скот Гимпъл, който беше продуцент на сериала до седми сезон, е написал сценария за първият планиран филм от трилогията за Рик Граймс, но не е ясно кой ще режисира и кога ще се излъчи. AMC допълват, че тези филми са само началото на TWD-вселената, която ще се разшири с допълнителни филми, специални издания, сериали и други бонуси, които са в процес на разработка. Някои от тези проекти ще са свързани с настоящият сериал, докато други ще са напълно самостоятелни и необвързани с героите, които познаваме. Ето какво казва и самият Гимпъл по този повод:

Чакат ни много приключения на хоризонта, започвайки с епичен филм, в който ще участва един от най-великите актьори в телевизионната история и един от най-добрите  хора, които съм срещал някога. Тези филми ще бъдат големи еволюции на това, което правехме с шоуто, но мащабаът им ще бъде като на блокбъстър. Ще започнем с първият филм, продължаващ историята на Рик Граймс, а след него предстоят още много неща, включващи невиждани светове от „The Walking Dead“, в които ще видим не само стари познати лица, но и нови персонажи, които се надяваме да се превърнат във фаворити на аудиторията. Искаме да разкажем интересни истории, които да са част от света, който завладя умовете ни вече почти цяло десетилетие.

И ако това не е достатъчно да ви накара да прекарате още Бог-знае-колко часове пред монитора, то коментара на Андрю Линкълн относно съдбата на героя му може и да помогнат:

Не е началото на края, а краят на началото. Харесва ми идеята, че имаме възможността да разкажем по-голяма история с по-широк диапазон от локации и герои. Винаги съм бил заинтригуван от това какво се случва по другите градове и държави и дали има връзка с останалия свят. Възможността да се докоснем до тези неизвестности в по-кратка история е достатъчна, за да ме убеди да се върна. Може би е началото на една по-голяма история.“

the-walking-dead-img09-20181107

Но новините не спират до тук! Норман Рийдъс (Дарил) и Мелиса МакБрайд (Карол) също са подписали тригодишни договори към франчайза, което им осигурява приходи независимо дали героите им ще се появят в регуларния сериал или в отделни филми и съпътстващи сериали.

На печелившите честито! С всеки следващ сезон рейтингът на TWD пада все повече и повече, а голяма част от феновете спряха да следят сериала. Аз също бях част от тази гилдия и стриктно следях всичко до четвърти сезон, но в един момент шоуто се превърна в Биг Брадър със скучни герои, повтарящи се до болка ситуации, няколко добри кървави сцени със зомбита, които в един момент спряха да впечатляват и бяха там колкото за фен сървиз. Сигурен съм, че тези новини ще докарат широки усмивки по лицата на дай-хард феновете, но отстрани погледнато това е страхотен пример за фалшива PR кампания относно съдбата на главен герой, поредно излишно разтягане на локуми и още един пирон в ковчега на сериала, който гарантира да загуби още повече фенове, част от които вече гласно негодуват по форуми и сайтове.

Всички в Операционната се надяваме някой от всички тези бъдещи проекти да раздвижи стерилността около този франчайз и да ни заинтригува с нещи интересно, но само времето ще покаже какво са замислисли екипа на AMC.

В завършек ви предлагаме трейлър на следващия епизод от остатъка на девети сезон, чиято премиера ще се състои на 11 Ноември и действието ще се развива известно време след събитията на настоящият епизод.

the-walking-dead-002-2018-20181107

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *