FK

Едно, две – римейкът не се справи добре
Три, четири – мирише на нов рибуут от километри
Пет, шест – а дали ще е направен със съвест и чест?
Седем, осем – изходът от ситуацията е лесен
Девет, десет – искаме нов филм до следващата есен!

Наскоро да сте имали кошмари, че повече няма да видите великия Робърт Инглънд отново в ролята на Фреди Крюгер? Е, тази вечер може да спите малко по-спокойно понеже актьорът изяви желание да нахлузи за пореден път иконичната ръкавица с ножове.

Изминаха 15 години откакто Инглънд изигра за последно Фреди на голям екран („Freddy vs. Jason“) и до днес виждахме ветеранът да се появява за кратко в костюм и грим само по разни фестивали. Всеки път, когато бе питан дали мисли да се завърне в ролята за нов филм, Робърт винаги отговаряше по един и същ начин: „Прекалено стар съм, за да играя Фреди вече.“ На 71 години, актьорът наистина отива към пенсиониране и е разбираемо да избягва седенето по няколко часа на стол, гримирането, физическите усилия, които ролята изисква и т.н. Но преди няколко месеца се случи нещо интересно. Беше обявено, че Инглънд ще се превъплъти в ролята на Фреди за един последен път в един от епизодите на известния американски сериал „The Goldbergs„, който ще бъде пародия на поредицата „Кошмари на Елм Стрийт“.

Ето какво казва самия Робърт Инглънд за това как Адам Голдбърд е успял да го убеди да се завърне:

В продължение на години защитавах героя и отначало казах „Не!“ на Адам. И тогава той ми изпрати може би най-красивото фен писмо, което някога съм получавал. В него той разказваше колко много значи за него „A Nightmare On Elm Street 3: Dream Warriors“. И тогава се замислих за феновете ми и как този епизод, свързан с носталгията по 80-те би им допаднал. Фреди вече е абсорбиран от поп-културата. Той е бил под една или друга форма в „Simpsons“, „South Park“, „Family Guy“, „Rick and Morty“, в комикси, чаши и чанти, плакати … Героят е достигнал статуса на Франкенщайн и се е превърнал в лого на една ера, свързана със страхотно изживяване. Това ми помогна да взема крайното решение да се върна още веднъж.

Ето и част от въпросния епизод (закачливо озаглавен Mister Knifey-Hands) с появата на Фреди, който се излъчи на 24 октомври по ABC:

Не само, че епизодът бе приет много добре от публиката, но и се оказа евентуален катализатор за това, което всички искаме – още един филм! Очевидно годините не пречат на Робърт Инглънд да се превъплати за пореден път в ролята и да изглежда и звучи сякаш е отново на 30 години. Кратката му поява остави не само феновете гладни за още, но и самия актьор. Малко след премиерата в интервю Инглънд сподели, че може би има сили за още един филм:

Мисля, че те (New Line Cinema) искат да рестартират поредицата, но ще трябва да намерят нов актьор. Ще им трябва такъв понеже искат да направят 8 филма. Може би аз ще мога да направя още един.

В допълнение, след премиерата на епзиода, Адам Голдбърд се обърна директно към New Line със следната молба:

Робърт каза, че повече няма да играе Фреди, но по време на снимките на епизода той се забавлява толкова много, че си промени решението и е отворен към нови възможности. Аз свърших моята част от работата – сега е ваш ред!

Наистина, New Line ще направят огромна грешка ако не се възползват от цялата тази PR вълна и не грабнат възможността да направят нов филм за Фреди. Очевидно нещата се подреждат в тази насока засега и имайки предвид какъв успех пожъна „Хелоуин“ през изминалите две седмици, нов филм за Фреди с Робърт Инглънд би имал много сходен успех. Хората са жадни за хоръри и в последно време виждаме все по-голяма носталгия по 80-те изразена в сериали и филми. Всички от Операционната сме заинтригувани и чакаме с интерес развитието на този франчайз. Независимо дали Инглънд ще се завърне само за един филм или за повече, самата идея носи ехидни усмивки по лицата ни и дава повод за хубави „Кошмари“ за в бъдеще.

FK2

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 Comments

    1. Живеем, за да се потим дето се вика. Тези франчайзи ще надживеят всички ни и ще има още мнооооооооого филми по тях без значение дали са добри или лоши.

    1. Ти и още милиони нееволюирали.

    2. Tи ли го казваш бе, я ни обясни пак как братя Коен имали само един смислен филм в кариерата си ?

    3. Ти си ебати самотния дигитален клошар 😀

    4. Тоз пак вие от нивото долно и бълнува, че ехото му се превръща в гласовете на мнозина. Стой си там, Рециклаторе, от манга ли, от Филип Касъл ли, фалшификатор си!

    5. Каква прозрачна претенция само ?

  1. То ще стане, но не се знае с кой актьор. Последният, който изигра Фреди не го направи като Робърт Инглънд , но не беше и зле.

  2. Прочетох Ще видим ли скоро нов филм за Фреди Меркюри? 😀 😀

    1. Сигурен, че който и да е бъдещ филм за Кругър ще е по-качествен от тъпата „Рапсодия“.