the-hounting-of-the-hill-house-20181004

Кой каквото ще да казва – есента е най-доброто време за хоръри, а Netflix продължава да доставя вълнуващо съдържание и в този любим наш жанр. Най-новото им 10-серийно предложение е „The Haunting of Hill House”, за което досега сме съобщавали неясни, половинчати и незадоволителни детайлчета, за което, моля, винете Netflix. Е, вече имаме пълен пакет информация и трябва само да поизчакаме до премиерата, за да разберем дали ще припознаем в сериала следващата си голяма тръпка.

Но първо – ако за пръв път чувате това заглавие, ето ги фактите. „The Haunting of Hill House” е книга на американската писателка Шърли Джаксън, публикувана през 1959 г. След като се превръща в огромен хит романът е екранизиран през 1963 г. от режисьора Робърт Уайз, който получава номинация за „Златен глобус“. Следващата версия, вероятно неизбежна, но със сигурност по-слаба, е на холандеца Ян де Бонт от 1999 г., където звездното присъствие включва Катрин Зита Джоунс, Лиъм Нийсън  и Оуен Уилсън. Ако искате да се посмеете, пуснете си трейлъра смело и си задайте въпроса: „Може ли един филм да бъде по-miscast-нат?“. Спойлър – отговорът е „не!“.

След като сте се позабавлявали от сърце и усещате напрежение в стомашните мускули, вижте трейлъра и един поглед зад кулисите на актуалния „The Haunting of Hill House“, след които може да ви се приискат много неща, но едва ли точно да се посмеете:

https://www.youtube.com/watch?v=G9OzG53VwIk

Очевидно е, че всички хорър повели са спазени и насечените, смразяващи кадри обещават качествен продукт. От трейлъра обаче се вижда още, че ще бъдат дисектирани отношенията в едно семейство, което се бори както с демоните, населяващи дома им, така и с тези, които са вътре в тях. Актьорските изпълнения изглеждат доста обещаващи, а едва ли сме чували подобни страховити реплики, изричани от деца в последно време. В кратките минути на трейлъра малките наистина ни скриват шапките със зрелостта на таланта си.

Що се отнася до мотивацията на режисьора, сценарист и продуцент Майк Фланаган („Hush“, „Oculus“, „Играта на Джералд“ и предстоящия „Доктор сън„) , той твърди, че съвременните публики вече не очакват от хорър жанра единствено да бъдат плашени. Според него този тип филми са еволюирали и освен, че осигуряват необходимата доза ужас, се занимават с изследването на много по-задълбочени теми от страха в чистия му, първичен вид. Още от идеите му чуйте във видеото по-долу:

Вижте и снимки плюс официалния постер, който на пръв поглед може и да не ви впечатли, но няколко секунди разсъждаване върху посланието съвсем променя нагласата.

The Haunting of Hill House
The Haunting of Hill House

The Haunting of Hill House

The Haunting of Hill House

The Haunting of Hill House

плакат

Премиерата на „The Haunting of Hill House“ е на 12 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments