И друг път сме коментирали, че хорър жанрът непрекъснато е в търсене на поредния ужасяващ сюжет (включващ какви ли не безумни теми и предмети), който да бъде експлоатиран до дупка, и сега във фокус са популярните и у нас, така наречени escape rooms. Напоследък филмите с подобни „ескейп“ (или пъзел) стаи стават все повече и повече, което е разбираемо, предвид факта, че те са изключително благодатни за хорър истории, а поредният представител е изключително „оригинално“ озаглавеният „Escape Room“ (да не се бърка с други филми с подобно име), чиито трейлър бе представен късно снощи от Sony.

Escape Room“ е дело на режисьора Адам Робител („The Taking“, „Insidious: The Last Key“) по сценарий на Браги Шут („Сезонът на вещиците“) и Мария Мелник („Американски богове“) и според генеричния официален синопсис разказва за шестима непознати, които се оказват в смъртоносна ситуация извън техния контрол и са принудени да използват своята съобразителност, за да открият улики, които да им помогнат да избягат. В част от главните роли са Тейлър Ръсел, Логан Милър и Дебора Ан Уол. Вижте първият трейлър.

Хижа в гората“ среща „Убийствен пъзел“, а имаме и леко усещане за „Кубът на страха“. Но лошо няма, не очакваме такъв филм да измисля топлата вода, пък и изглежда технически адекватно. Премиерата на „Escape Room“ е предвидена за януари и преди няколко години щяхме да сме сигурни, че това означава, че филмът не става по никакви параграфи, но тези неща с премиерите по месеци отдавна вече не важат. Бихме му хвърлили едно око за информация и заради Тейлър Ръсел, която намираме за доста хубава. Надяваме се да е адекватен филм.

В добавка вижте няколко снимки и официалния постер.

Jay Ellis stars in ESCAPE ROOM. Jay Ellis, Taylor Russell and Logan Miller star in ESCAPE ROOM. escape-room-images-2 escape-room-images-4 escape-room-images-5 плакат

Режисьор на „Escape Room“ е Адам Робител („The Taking“, „Insidious: The Last Key“), по сценарий на Браги Шут („Сезонът на вещиците“) и Мария Мелник („Американски богове“). В ролите са Тейлър Ръсел, Логан Милър, Дебора Ан Уол, Джей Елис, Ник Додани, Тайлър Лабийн, Джесика Сътън, Адам Робител, Джейми Лий Мъни и др.

Премиерата е на 4 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *