За всеки, на когото е безразличен безспорно важният за развитието на киното жанр „неумрели“, най-хубавото нещо в „World War Z“ беше Брад Пит. Специалистите са (почти) единодушни, че в сравнение с литературния първоизточник, филмът на Марк Форстър („The Kite Runner“, „Quantum of Solace“), финализиран от Дрю Годар и Деймън Линделоф, е един сериозен пропуснат шанс за зомби-киното. При все това световният боксофис резултат се оказа 540 милиона долара, което логично предполага работата по продължение. Вече пет години екипът се лута и очаква благоволение от страна на добър режисьор – имаше стремежи да бъде съблазнен Дейвид Финчър (what a treat!), говореше се за Хуан Антонио Байона („Часът на чудовището“), но съвсем доскоро проектът си стоеше на „stand by“, без да има яснота за бъдещето му.

За радост на всички фенове, продуцентите на „World War Z 2“ Деде Гарднър и Джеръми Клайнър са сигурни, че отново могат да се възродят надеждите за Финчър на режисьорския стол и завръщане на Брад Пит в екипа, като дори продукцията трябва да стартира в началото на следващото лято. Пред Variety, които са успели да „уловят“ двамата продуценти за кратко интервю, те споделят, че юни 2019 ще бъде най-подходящото време за започване на снимки, което съвпада с графика на Дейвид Финчър. В момента той снима втория сезон на „Mindhunter“ за Netflix, но се очаква да приключи до декември, за да влезе в постпродукция и да е финализирал този свой ангажимент до юни. Същото се отнася и за Брад Пит, който в момента работи с Куентин Тарантино по „Once Upon a Time in Hollywood“, но все по някое време трябва да приключи.

През октомври миналата година Финчър е потвърдил, че работят заедно с Денис Кели („Utopia“) по сценария на „World War Z 2“ и за момента няма по-нова информация, свързана с този творчески детайл около проекта – освен декларацията на Финчър, че ще му е необходимо време, за да подготвят всичко със сценариста съобразно изискванията на режисьора. Няма никаква яснота около сюжета на историята, но сега фактът, че Финчър ще режисира Пит ни е съвсем достатъчен. Да идва зомби-апокалипсисът!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments