Почитателите на един от любимците ни – Питър Динклидж с право могат да ни упрекнат, че трябваше по-рано да им поднесем пълния трейлър на НВО-провокацията „Моята вечеря с Ерве“ („My Dinner with Hervé”) на Саша Джерваси, но хубавото в случая е, че все пак успяваме, при това в деня на родната премиера на филма, която е тази вечер по HBO.

Убедени сме, че уникалното пресъздаване на атмосферата от 70-те години, което прави впечатление в трейлъра, ще бъде едно от сериозните качества на „Моята вечеря с Ерве“, като очакваме и взаимодействието между актьорите, пресъздаващи главните персонажи, да приковава погледите на киноманите.

https://www.youtube.com/watch?v=o7KRdBDl5is

Един журналист получава задачата да интервюира една телевизионна звезда и двамата стават приятели. Оказва се, че взаимоотношенията им предизвикват сериозна промяна в живота и на двамата. Историята на прочутия френски актьор с хипофизарен нанизъм Ерве Вилшез е уникална, трагична и абсолютно завладяваща и е задължително да бъде споделена по подобаващ начин. Напомняме, че на идеята са ù нужни доста години, за да бъде реализирана, а сюжетът се базира на личния опит на Саша Джерваси, който е интервюирал Вилшез, прочут с ролите си в Бонд-филма „The Man with the Golden Gun” и като Tattoo, асистента на мистър Рурк (Рикардо Монталбан) в телевизионната поредица на АВС „Fantasy Island” (1978-1984).

Интересен момент е събуждането на надеждата, че Джейми Дорнан в ролята на довереника-журналист Дани Тейт, може и да не се окаже обичайното дърво, особено покрай прекрасния Динклидж в ролята на Ерве, най-прочутото джудже в историята на киното и телевизията. Във „Моята вечеря с Ерве“ участват още Мирел Енос като дългогодишното гадже на звездата от малката раса, Дейвид Стратърн като агента на Вилшез и Анди Гарсия в ролята на Рикардо Монталбан. Освен тях в ще видим още Хариет Уолтър (редакторката-началник на Тейт), Уна Чаплин (гаджето на Дани) и др.

плакат

Сценарият на „Моята вечеря с Ерве“ („My Dinner with Hervé”) е дело на режисьора Джерваси и Шон Макаули, изпълнителни продуценти са Стивън Зейлиън, Ричард Мидълтън, Рос Кац, Джесика де Ротшилд, както и режисьорът Саша Джерваси, заедно със звездата на филма – Питър Динклидж.

Премиерата на е днес, 21 октомври по НВО, а филмът от тази сутрин е достъпен и в платформата HBO GO.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Великолепен филм ! Чиста проба Bittersweet Symphony! Ерве става известен с мега култа от 60-те Chappaqua (1966)
    сучастието на Бъроуз и Гинсбърг

  2. Засега чувам предимно добри неща, слагам го в уоч-а, само дано намеря време да стигна до него.