филип мартин
Филип Мартин

Когато НВО се захванат за нещо сериозно – резултатите бързо стават достояние на феновете. Вече бе представен първия поглед към изключителната Хелън Мирън, която има честта и (не се съмняваме) огромното удоволствие да се превърне в една от най-великите жени в световната история – руската императрица Екатерина Велика. Само актриса с опита на Мирън може да пресъздаде толкова силна и влиятелна личност – убедени сме, че продуцентите на „Catherine the Great” от Origin Pictures и New Pictures са преценили отлично как да подредят пъзела така, че финалният резултат да очарова публиката и да я прикове към екраните в опит да прозрат миналото.

Обожваме мащабните продукции, които залагат на историческа достоверност и имат възможността да се вглъбят до забрава, за да изпипат и най-малките детайли. Страхотно е да видиш златотъкани тежки костюми, в които актьорите буквално се преобразяват и които досущ напомнят запазените в Оръжейната палата на московския Кремъл автентични одежди. Самата Хелън Мирън изглежда като родена да носи рокля на императрица от XVIII век и сме сигурни, че в поредицата за Екатерина Велика не само външният вид на актрисата ще бъде съвършен.

хелън мирън в ролята на екатерина велика

Драматичният сюжет на „Catherine the Great” ще се развие в четири части и ще навлезе в тайните на заредения с бурни политически страсти и сексуални предизвикателства имперски двор на най-могъщата руска владетелка в историята. Силна, независима, изключително интелигентна и сексуално освободена, притежателка на върховната власт над повече от 30 територии (изброени в титлата ù) в продължение на повече от 30 години, Екатерина Велика е съвършеният образ на една модерна жена. Поредицата, чиито снимки ще започнат до края на 2018 година, ще проследи последните години от царуването на Екатерина и страстната й връзка с Григорий Потьомкин (в ролята ще влезе Джейсън Кларк).

Това е история на една обсебваща любов, която пламти сред скандали, интриги и страхотни конфликтни ситуации. Известни с многобройните си връзки, без възможност официално да сключат брак, двамата се радват на уникално и всеотдайно приятелство, като преодоляват всички свои противници и заедно работят за създаването на една наистина модерна Русия.

Сценарист на „Catherine the Great” е Найджъл Уилямс („Elizabeth I”, „Wodehouse in Exile”), а за режисьор е ангажиран носителят на БАФТА и „Еми“ Филип Мартин („The Crown”). В роли ще влизат още Джина МакКий, Рори Къниър, Ричард Роксбърг, Кевин Р. Макнали, Сам Паладио, Джоузеф Куин и др. Продуцент е Джулс Хъси („Hooten and the Lady”), а изпълнителни продуценти са самата Хелън Мирън, режисьорът Мартин, Дейвид М. Томпсън („Woman in Gold”, „Death Comes to Pemberley”) за Origin Pictures и Чарли Патинсън („Elizabeth I”, „The Missing”, „Skins”) за New Pictures.

катерина велика

Разпространителските права са на Sky Vision, които са поръчители на поредицата, а в САЩ и Канада ще бъде излъчвана по НВО. Това е трети съвместен проект на Sky и НВО в контекста на международното им партньорство за създаване на широкомащабни драматични продукции, като бюджетните ограничения за момента са (п)оставени в рамките на 250 милиона долара. Предишните два проекта са драматизацията по реалните, трагични събития от близкото минало „Chernobyl” с участието на Джаред Харис и „Gangs of London” – свеж и оригинален гангстерски трилър, ориентиран към историите на „скритото сърце” на британската столица. И двете поредици ще се излъчат ексклузивно по Sky Atlantic и NOW TV във Великобритания и Ирландия.

Все още не е обявена премиерна дата за „Catherine the Great” – ще очакваме новини!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Американо-английска продукция, посветена на период от руската история си е направо извращение, но така е като си нямат собствена, поне американците де.

  2. Може и да е хубав.Аз харесах много руския сериал,препоръчвам го,ако не сте го гледали