И друг път сме споменавали за любовта ни към филмите с подводници и за съжалението ни, че скоро не сме гледали нищо качествено в този специфичен под-жанр. Ние обаче сме оптимисти и след поредното разочарование винаги гледаме към следващия проект, към който да пренасочим надеждите си за нещо наистина стойностно, а в близко бъдеще ни очакват цели два (при това доста различни) такива.  „Kursk” на Томас Винтерберг, който ще гледаме на тазгодишната Киномания, и фокусът на настоящата ни новина – сериалът „Подводницата“ („Das Boot“).

Повечето от вас вероятно веднага ще разпознаят в това заглавие номинираната за 6 награди „Оскар“, включително за най-добър режисьор, едноименна абсолютна класика в жанра от 1981 г. на Волфганг Петерсен („Приказка без край“, „Перфектната буря“, „Троя“) и ще сте абсолютно прави. В случая обаче не става дума за сериализирана версия (или близка интерпретация) на същата история, по подобие на „Фарго“ например, а за нейно директно продължение.

Подводницата“ („Das Boot“) е копродукция на Bavaria Fiction, Sky Deutschland и Sonar Entertainment и е на стойност 32 млн. щатски долара, което позволява сериалът да стои достойно до своя предшественик, а не да изглежда като евтина телевизия. Историята, която започва там, където свършва филмът, се развива в две отделни сюжетни линии, които се случват паралелно – по вода и на сушата, и изследва емоционалните терзания на героите в безумната реалност на Втората световна война.

Вижте два кратки тийзъра (за съжаление на немски, без превод), а след това може да се запознаете с по-подробен синопсис.

В есента на 1942, в окупирана Франция, подводница U-612 се подготвя за първото си плаване. Водени от командир Клаус Хофман (Рик Окон), 40 млади мъже, затворени в металния съд, се отправят на първата си мисия във все по-бруталната война. Когато напрежението се покачва, личности се сблъскват и лоялността започва да се разпада.

Междувременно, животът на Симон Щрасер в пристанищния Ла Рошел бързо се разпада, когато е въвлечена в опасни връзки и забранена любов, които разкъсват лоялността ѝ към Германия и към Съпротивата и я карат да поставя всичко под съмнение. Възможно ли е това, в което е вярвала, да се окаже лъжа?

Определено сме заинтригувани от този проект и както казахме в началото, възлагаме му надежди за нещо качествено – според нас предпоставките са налице. В очакване сме.

das-boot-img02-20181021 das-boot-poster-20181021

Премиерата на „Подводницата“ („Das Boot“) ще бъде понеделник, 26 ноември от 22:00 часа по Epic Drama.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *