Точно така, след години на празни надежди и очаквания, мечтата ни за нова и надяваме се, по-качествена екранизация на един от най-добрите романи на краля на ужаса Стивън КингГробище за домашни любимци“ („Pet Sematary“) най-накрая се сбъдна, за което отправяме благодарност към всички богове, включително и тези, отговорни за прокълнатото индианско „гробиште“, което е в основата на ужаса, който сполетява семейство Крийд.

След като проследихме чинно избора на режисьор в лицето (или по-скоро лицата) на дуото Денис Уидмайър и Кевин Колш („Starry Eyes”), а след това и кастинга на по-големите роли, сега е време и за първия поглед към филма, който идва под формата на снимки, разпространени от Entertainment Weekly. Преди това обаче, с две думи припомняме сюжета (между другото, ако не сте чели книгата, силно ви съветваме да поправите тази грешка):

Доктор Луис Крийд, заедно със съпругата си Рейчъл, дъщеря им Ейлин, малкия им син Гейдж и котката Чърч, се премества от Чикаго в малкото градче Лъдлоув в провинциален Мейн. Идиличният им живот в новия им дом се преобръща, когато Гейдж загива, блъснат на магистралата до дома им. Обсебеният и побъркан от скръб Луис ексхумира трупа на сина си и го закопава в прокълната индианска местност, превърната от местни деца в гробище за домашни любимци. Трупът възкръсва и ужасът на отвъдното се отприщва…

PET SEMATARY PET SEMATARY PET SEMATARY PET SEMATARY PET SEMATARY PET SEMATARY

Както се казва, дотук добре. В очакваме сме на първия трейлър (той ще дебютира следващата седмица), който да ни разкрие какво можем да очакваме от „Гробище за домашни любимци“ – дали филмът ще бъде верен на романа или поредната лишена от всякаква дълбочина, стерилна и натъпкана с „jump scares“ интерпретация.

Освен снимки, Entertainment Weekly предлагат още доста любопитни подробности за историята, както и коментари на главните действащи лица, но ние ви предлагаме само тези на режисьорите Денис Уидмайър и Кевин Колш, които говорят за темите в „Гробище за домашни любимци“:

Книгата е за смъртта, и за разговорите за смъртта, и за скръбта. И гробището за домашни любимци е първата стъпка от това. Донякъде цялата верига събития във филма се случва, защото не се говори за смъртта… Много деца научават за първи път за смъртта и как да се справят с нея, когато домашен любимец умре. Това ти помага да приемеш смъртта като естествена част от живота. Но в „Гробище за домашни любимци“ вместо да приемат загубата, те винаги се опитват да направят нещо… и това води до загубата на още животи.

Още веднъж, режисьори на „Гробище за домашни любимци“ („Pet Sematary“) са Денис Уидмайър и Кевин Колш („Starry Eyes“), а сценаристи са Дейвид Кайганич и Джеф Бълър, по романа на Стивън Кинг. В ролите са Джейсън Кларк, Джон Литгоу, Ейми Саймец, Жете Лорънс, Алиса Брук Левин, Хюго и Лукас Лавоа и др.

Премиерата е 5 април 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 Comments

 1. Чакайте малко, какво прави моя котарак на тази снимка!? Лично го погребах преди 10 години …

 2. Баси как искам това да е повече от средняшки адекватно, а не пак да гледаме занаятчийски грамотни, но генерични jump scare масовки като „То“. Проектът има потенциал за много повече от рандъм жанров хит. Кастът изглежда великолепно, особено Джон Литгоу.

  1. Галфон… Свършиха се българските думи ли, та рандваш?

  2. Свърших върху лицето ти, джипси.

  3. UZUMAKI Какво ще кажете след днешната новина?

   Поредната гавра или поредната гениална екранизация? Според мен – отговор 1. И ми е тъпо, защото този роман е сред най-най-великете на Краля.

  4. Мдам, под новината за втория трейлър бая понахранихме.

  5. Дааа, Джон Литгоу 🙂 . Сещам се с какъв кеф го гледах в ролята на самовлюбения грандоман професор/извънземен в „На гости на третата планета“. Голям е, истински се забавлявах. Не, че има голяма връзка с темата, де- просто си спомних за това, четейки новините около „Гробище…“-то…

 3. Историята е толкова семпла и преповтаряна в десетки филми, ще бъде досадно да гледам видяни неща.

  1. Наистина ли?
   В кой филм има подобен сюжет?

  2. Ignore him. Абонирал се е за новините около тоя проект и постоянно пуска един и същ безсмислен коментар. ?

 4. Най-голямата стойност на книгата е в описанието на вътрешните дилеми на героите, описанието на противоречията в главите им, страха, отчаянието и надеждата. Това много трудно би се поресъздало на екран. Затова съм и скептичен. А и неискам да имам очаквания, след разочарованието, което ми донесе То.

 5. Толко бързо ли се мина времето и се очаква трейлър? Искам да има брутални сцени и да подскачаме

 6. „Гробиште“? Да ръкопляскам ли?Неграмотни журналисти ни заливат отвсякъде!

  1. Ръкопляскай на английския си.