2011-та година остава в историята на киното с „Артистът“, който успя да постави черно-белия си отпечатък в дигиталната цветност на епохата ни, а неговата нямост все още кънти с носталгия не само по красивото минало и неговите филми, а и именно към вече споменатата календарна година. Докато „Артистът“ трупаше награда след награда и проправяше пътя си към Оскарите, Франция предаде на света още едно от творенията си – „Недосегаемите“.

Реалните събития, вдъхновили сюжета, отразяват взаимоотношенията между парализиран милионер, уморен от съжалението на околните, и наскоро освободен затворник (или в новия прочит на сюжета – трудно намиращ си постоянна работа безработен), нает за негов асистент.

недосегаемите 2011
„Недосегаемите“ 2011

Впечатлени от историята, The Weinstein Company започват работа по нова адаптация на филма още през същата година, като срещат няколко пречки за бързото осъществяване на проекта по пътя си. Режисурата и писането на сценария първоначално са поети от Пол Фийг – актьор, продуцент и режисьор, получил най-голямо признание за работата си по телевизионните поредици „The Office“ и „Freaks and Geeks“. Още през 2012 г. той започва да подготвя сценария, като първоначално за ролята на асистента са спрягани имената на Крис Рок, Джейми Фокс и Идрис Елба, в стола на милионера, се очакваше да седне Колин Фърт, а имената на Джесика Частейн и Мишел Уилямс бяха спрягани за ролята на главната асистентка – Ивон. През 2013 г. Фийг напуска продукцията. През следващите години кастингът се спира на Кевин Харт за ролята на Дел, Брайън Кранстън за Филип и Никол Кидман за Ивон. Сценарият бе поет от Джон Хартмър, а на режисьорското място застана Нийл Бъргър.

STXfilms разпространиха официалния трейлър на новата филмова адаптация, озаглавена „The Upside“.

Официалната премиера на „The Upside“ беше миналата година на Международния филмов фестивал в Торонто, но продукцията чак сега си проправя път към киносалоните за международно разпространение, най-вече заради скандала с Харви Уайнстин, който се оказа причина за проблемите на не един или два филма на компанията.

Единственото по-интересно в трейлъра е факта, че това може би ще бъде най-сериозната роля на Кевин Харт до момента, особено като вземем предвид и последното му превъплъщение в комедията „Вечерно училище“, която все още може да гледате на големите екрани у нас.

Отново се очаква затопляща и силно емоционална комедия, но  предвид че от трайлъра новата продукция изглежда като напълно идентичен римейк на „Недосегаемите“, място за изненади не очакваме да има, дори предполагаме, че новият филм едва би си издействал реноме на самостоятелно произведение, ако не излезе от сянката на предшественика си. Дори изборът на режисьор изглежда не на място. Нийл Бъргър е по-скоро наясно с истории с фантастичен елемент, като поредицата „Дивергенти“, трилърът „Високо напрежение“ и „Илюзионистът“ с Едуард Нортън и Джесика Бил.

Предвид професионалния си опит не изглежда най-точния кандидат за режисурата на история, вдъхновена от реални събития. А и нека сме откровени – ситуацията „базиран на филм, вдъхновен от реални събития, ‘щото ни мързи да четем субтитри, а фреският не звучи добре“ едва ли има как да се окаже печеливша. Явно ще му дадем шанс, заради актьорския състав, но отново с едно наум, понеже харизмата на Омар Си, който изигра асистента през 2011, остава трудно достижима. Тогава гледането на филма имаше само един страничен ефект – вече по-внимателно се извършваше подбора на хората, които имат разрешение да ни пипат ушите.

В „The Upside“ ще видим още Джулияна Маргулес, Тейт Донован, Женувиев Анджелсън и други. Премиерната дата за Съединените щати и Европа е 11 януари 2019г.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Тези за които е предназначен не са и чували за оригинала – и със сигурност не са го гледали –

    1. И ще продължат да не са го гледали.

      Бай Петко от 3-тият етаж сигурно също не го е гледал. Хайде да направим един български римейк предназначен за почитателите на пиринско 2,5л.бутилка и салам камчия увита в лидълска брошура на пейката зад блока.

  2. Тоя Кевин Харт докога ще ни го бутат в муцуните?! Не осъзнаха ли, че „хумора“ му не работи с възрастни хора?! Баси лешника ще е тая боза… Нямам думи просто.