deadpool

Коледа ще подрани тази година за феновете на Дедпул. От 20th Century Fox обявиха официално, че ще има нов неозаглавен филм за „Наемника с голямата уста“, който ще излезе на 21 декември, на овакантеното от „Alita: Battle Angel“ място, който беше отложен за февруари догодина. В допълнение студиото приканва хората да се опитат да „отгатнат“ за какъв филм точно става въпрос, наливайки допълнително масло в огъня от спекулации.

Миналия петък Райън Рейнолдс пусна снимка в социалните мрежи, на която се вижда как Дедпул чете приказка за лека нощ на актьора Фред Савидж. Това само по себе си е в тон с шеговития характер на героя и е препратка към „Дневниците на принцесата“, където Питър Фолк чете приказка на тогава малкия Савидж, пропускайки страшните моменти от историята, които са прекалено груби за малчугана.

deadpool

Снимката накара доста фенове и репортери да спекулират, че новият филм за Дедпул ще бъде „Дедпул 2“, но с рейтинг PG-13 (сериозно ли?), захвърляйки цинизмите и кървищата. Други пък смятат, че ще е премонтирана и удължена версия на „Дедпул 2“ или пък комбинация от него и първия филм. И в двата случая Fox ще искат да намажат колкото се може повече с героя покрай Коледа, преди той да попадне в лапите на Disney. Не е учудващо, че предвид популярността на героя, студиото има желание да бръкне още по-надълбоко в джобовете на феновете.

На 21 декември конкуренция на червения наемник ще правят високобюджетните „Аквамен“, „Бъмбълби“, комедията „Холмс и Уотсън“ и „Добре дошли в Марвен“, а да не забравяме, че по същото време на екран вече ще са продуцираният от Питър Джаксън „Смъртоносни машини”, анимационният „Spider-man: Into the Spider-verse“ и „Мери Попинз се завръща“ и други. Ясно е, че борбата за боксофиса ще е безмилостно жестока и само времето ще покаже кои филми ще триумфират и кои не.

Ние лично нямаме нищо против, че се задава нов „Дедпул“, стига да не се окаже варианта с изрязани цинизми и кървища, който ни се струва богохулен. Не бихме гледали филм за Дедпул, без нещата, които формират същността му – един „Х-мен Началото: Върколак“ ни стига. Представяме си как разгневени фенове грабват факли и вили и тръгват на протест пред моловете. При всички случаи обаче, дори и да окаже някоя късометражка (5-10 минути), която да се прожектира преди определени заглавия, няма да си го слагаме на сърце, защото едва ли ще го видим на екран у нас.

Какво мислите вие? Може ли да има филм за Дедпул, без да чуваме псувни и без да се режат крайници? Прекалено алчни ли са Fox? Или са достатъчно умни, за да пуснат въпросния филм точно по Коледа и да провалят плановете на другите студиа?

deadpool-comic_img03-20181001

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Е, какво да се коментира, само спекулации, от бедни на въображение хора. Формулата на филма вече е измислена, дано да надградят както втория първия, ама и по слаб да е пак ще съм доволен, на каквото измислят.