Майкъл Крайтън
Майкъл Крайтън

За съжаление, развитието на плана за екранизация на един от последните романи на любимия ни Майкъл Крайтън (довършен след смъртта му от Ричард Престън) „Микро“ не се случва със скоростта, с която ни се иска, и от 2015 г. (когато бе обявено, че Amblin и DreamWorks ще се нагърбят с продукцията) нещата не са напреднали кой знае колко. Важното обаче е, че все пак развитие има и макар бавно и с малки стъпки, филмът „Микро“ върви към реализация.

Последните новини около проекта са, че Amblin са наели Нийл Уайденър („Subdivision, Colorado“) и Гавин Джеймс („Footsteps“) да напишат нова версия на сценария, по който доскоро трябваше да работи (нямаме идея дали въобще е свършил някаква работа) Дарън Лемке („Shazam!”). Двамата автори не са особено известни, но фактът, че сред предстоящите им проекти са високопрофилните „Liberty Road“, „Battle Of Alcatraz“, „Now You See Me 3“ и „San Andreas 2“, би трябвало да означава, че не са пълни дилетанти.

Припомняме, че романът проследява седем дипломирани студенти, които са вербувани от мистериозна компания за биотехнология „Наниджен Майкротекнолъджис”, за да работят на Хаваите. Там те са миниатюризирани и захвърлени в джунглата на Оаху без никаква защита извън научните им познания и за да оцелеят, ще трябва да овладеят оръжията на самата природа.

Michael-Crichton-Micro

Deadline, които първоначално разпространиха новината, съобщават, че в момента „Микро“ е без режисьор, което ще рече, че обявеният преди малко повече от една година Йоаким Рьонинг („Карибски пирати: Отмъщението на Салазар”), така да се каже, е паднал зад борда и сега тепърва ще се търси нов. Творческият екип, който остава непроменен, е този на изпълнителните продуценти Франк Маршал, Шери Крайтън и Лоран Бузеру.

Като огромни фенове на Майкъл Крайтън, на романа „Микро“ и като цяло на  концепцията за миниатюризиране на хора (нищо, че не е много научно издържана), ще продължаваме да следим развитието на проекта и стискаме палци и на краката да го видим осъществен на екран.

За финал ви предлагаме по-подробния официален синопсис и корицата на българското издание на романа, дело на „Бард“:

Трима мъже са открити мъртви в заключен офис в Хонолулу. Няма следи от борба, ако не се броят изключително тънките разрези по телата им. Единствената улика е мъничък робот с ножове, почти невидим за човешко око. Седeм специализанти биолози от Кеймбридж, Масачузетс, са привлечени от новооснована компания, занимаваща се с биотехнологии. „Наниджен Майкротекнолъджис” ги изпраща в своята загадъчна лаборатория на Хаваите, като им обещава достъп до средства, които ще открият нови хоризонти пред науката… Ала щом се озовават в джунглите на Оаху, младите учени попадат във враждебна среда, в която изненадите и опасностите дебнат на всяка крачка. Въоръжени единствено с познанията си за природата, те се превръщат в жертва на невероятно мощна и необуздана технология. За да оцелеят, трябва да овладеят оръжията на самата природа…

корица микро

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *