Alexander-Skarsgard-Tarzan_1050_591_81_s_c1
Кинг Конг „ain’t got shit on me“?

Около година и половина не е имало нищо по-специално или супер-интересно, което да ни провокира за нов поглед към подготвяния за 2020 година „Godzilla vs. Kong”. И така, както се бяхме ентусиазирали от включването на Том Хидълстън и останалата сериозна „банда” в „Конг: Островът на черепа” (а той се оказа „генеричен блокбастър, който бързо отшумява в съзнанието на зрителите”), така в момента имаме кастинг-причина за бърз преглед по всичко, което не сме споменавали до момента във връзка с проекта, режисиран от Адам Уингард.

Variety докладват, че Александър Скарсгард ще се присъедини към актьорския екип на „Godzilla vs. Kong”, като в него вече е ясно, че ще участват Брайън Тайри Хенри („Atlanta“), Джулиан Денисън (поотрасналия пухкав малчуган от „Лов на диви хора” и „Дедпул 2”), Кайл Чандлър („Вълкът от Уолстрийт“, „Първият човек“), Деймиън Бишир („Монахинята”, „Омразната осморка”), както и чаровната Мили Боби Браун („Stranger Things”). Ясно е, че Legendary ще се стремят да разчитат на атрактивен екип от актьори, които да привлекат вниманието на зрителите.

Не бива да подценяваме популярността на „чудовищните” филми и още повече грандиозния сблъсък, който се задава между легендарните Годзила и Кинг Конг, но истината е, че гигантите в киното днес съвсем не могат да се сравняват със славата им в миналото. И съвсем естествено сюжетът се пази в тайна, но е ясно, че новата Годзила, с която се запознахме през 2014 и я очакваме отново догодина в „Godzilla: King of the Monsters”, ще трябва да премери сили с човекоподобната гигантска маймуна, която се появи на „Островът на черепа”.

Адам Уингард ще режисира по сценарий на Тери Росио, който вече има в портфолиото си една Годзила – от 1998 година. Партньори на Росио са Патрик МакКей и Дж.Д. Пейн („Star Trek Beyond”), Линдзи Биър („The Kingkiller Chronicles”), Кат Васко („Queen of the Air”), Т. С. Ноулин („Maze Runner”, „Pacific Rim Uprising”), а също и комедийния, телевизионен сценарист Дж. Майкъл Стражински. Не сме наясно от работата на такъв гигантски екип как би могъл да се получи хомогенен сценарий, но очевидно продуцентите (за момента) са спокойни. Ще се надяваме да има какво (и защо) да похвалим накрая като резултат – знаете пристрастията на нашия редакционен екип към филмите за/с иконични чудовища и ще очакваме с нетърпение още ъпдейти.

Премиерата на „Godzilla vs. Kong” е планирана за 22 май 2020 година – 58 години след първата поява на двете чудовища заедно на екран във филма на Иширо Хонда „Kingu Kongu tai Gojira”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Само като прочета:

    Тери Росио, който вече има в портфолиото си една Годзила – от 1998 година. Партньори на Росио са Патрик МакКей и Дж.Д. Пейн („Star Trek Beyond”), Линдзи Биър („The Kingkiller Chronicles”), Кат Васко („Queen of the Air”), Т. С. Ноулин („Maze Runner”, „Pacific Rim Uprising”), а също и комедийния, телевизионен сценарист Дж. Майкъл Стражински.

    Филма отива към клас пумия….
    Мамка му…………

  2. Тери Росио май е сценарист на по-ранна версия на сценария на “Годзила” от 1998 г. За онзи филм вината е на Дийн Девлин и на Роланд Емерих, които изцяло преработват сюжета.