нийл маршал
Нийл Маршал

Мислихме си, че след скорошните сериозни проблеми, през които минаха MoviePass, с тях е свършено, но по всичко изглежда, че базираната на абонати услуга за билети за кино все още е жива, а компанията продължава по наскоро поетия път с продуциране и дистрибутиране на филми.

Deadline съобщават, че MoviePass Films са дали зелена светлина на хорър филма (каква по-хубава метафора за компанията – да се прицели в жанр, в който никога нищо не е мъртво наистина) „The Reckoning“, чиито режисьор ще бъде Нийл Маршал. Той е и сценарист наравно с Едуард Евърс-Суиндел и Шарлот Кърк, която ще бъде изпълнителка на главната роля.

Действието на „The Reckoning“ се развива по времето на лова на вещици и голямата чума в Англия през 1665 г., а в центъра на историята е Евелин Хаверсток – млада вдовица, покрусена от скорошното самоубийство на съпруга си Джоузеф, която е лъжливо обвинена във вещество от ревнив земевладелец, след като отхвърля нежеланите му ласки.

На нас сюжетът ни звучи прекрасно – обожаваме филми в епоха за вещици и чума и нямаме нищо против „The Reckoning“ да се осъществи в тази му форма. Нийл Маршал има истински талант за хорър (справка „Dog Soldiers“ и страхотния „The Descent“) и ще се радваме след новия „Хелбой“ да продължи с киното. Както вероятно знаете, последните години той работи на малкия екран като режисьор на сериали като „Игра на тронове“, „Западен свят“, „Ханибал“ и „Изгубени в космоса“.

Надяваме се MoviePass да не загинат своевременно и така да прецакат проекта, а ние ще следим развитието му, ако има такова, разбира се.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments