Един от най-обсъжданите и безспорно умели режисьори, доказали талант и нестандартен подход към историите, е Жан-Марк Вале. След впечатляващи сюжети, номинация за Оскар и десетки други авторитетни отличия, Вале беше попаднал в списъка с избрани режисьори, които след оттеглянето на Дани Бойл биха могли да „оглавят“ прословутия „Bond 25“. Ала той самият решава да се изключи от потенциалните кандидати за „горещия“ стол, защото се ангажира с разказването на любовната история между Джон Ленън и Йоко Оно.

Според Deadline Вале ще режисира този специален биографичен филм за Universal. Всичко е в много начална фаза на развитие и не са известни прекалено много детайли, но е ясно, че писателят Антъни МакКартън („The Theory of Everything“, „Darkest Hour“, „Bohemian Rhapsody“) ще се занимае със сценария – този избор е чудесен, стига да се случат нещата по възможно най-добрия начин. Някак си интуитивно сме заредени с (огромна) доза скептицизъм, когато темата включва The Beatles и Йоко Оно (самата тя ще продуцира още неозаглавения филм), и (не)малко ни е страх от резултата.

Жан-Марк Вале
Жан-Марк Вале

В продуцентския екип се включват още режисьорът, сценаристът, а също и Майкъл Де Лука, Джош Братман и Нейтън Рос. Ето какво споделят последните двама:

Ние сме страхотни почитатели на The Beatles и този проект ще бъде сбъдната мечта. Всичко, през което е преминал Джон, още от времето на детството; подробности, свързани с отношенията им с Йоко – обичаме много този сценарий именно заради неговата абсолютна честност. Много са биографичните филми, в които семейството „редактира“ реалността, но не такъв е случая с историята за Джон и Йоко…

Във всичко, което прави Жан-Марк, той се ръководи от сърцето си – точно това е прекрасно качество за една любовна история, която постига съвършенство след непоносима емоционална болка и преодолява всичко с безрезервна любов, умиротворение и съчувствие – това е изключително важно послание, особено в наши дни…

За момента не е известна премиерна дата за все още неозаглавения филм, посветен на Джон и Йоко. Бъдете сигурни, че ще очакваме новини и ще ви информираме своевременно, ако Йоко случайно реши да снеме „благословията“ си от този проект (никак няма да ни изненада подобно развитие на нещата…).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *