flash-gordon-julius-avery-20181031

След като повече от три годни не бяхме чували нищо по темата и по всичко изглеждаше, че новият „Флаш Гордън“ („Flash Gordon“) е потънал в дълбоките кръгове на „development hell“, проектът за завръщането на голям екран на един от най-иконичните фантастични герои на всички времена изплува отново, доказвайки, че  Холивуд забавя, но не забравя.

Deadline съобщават, че Fox са се спрели на австриеца Джулиъс Ейвъри да напише сценария и да режисира новата версия на „Флаш Гордън“, а Матю Вон, който преди три години беше избран да оглави проекта, ще бъде продуцент, наравно със С. Дж. Кетлър. Носител на награда от Кан за късометражния „Jerrycan”, Ейвъри е познат на широката публика със „Son of a Gun” и предстоящия „Overlord”, който си спечели доста хвалебствия от фестивалния си показ.

Скокът от нацисти зомбита към космическа опера не е най-плавният и логичен, но от Fox явно са видели потенциал в Джулиъс Ейвъри и смятат, че ще се справи. Лично ние нямаме сериозно наблюдение над неговото творчество и не можем да коментираме избора му и дали е по-подходящ за задачата от Матю Вон, който споделя следното (по което можем да съдим защо вероятно е отстъпил режисьорското място):

За мен единственият проблем с „Флаш Гордъна“ е, че „Пазители на галактиката“ „откраднаха“ това, което аз исках да направя с него… Имаме „Междузвездни войни“, имаме „Пазители на галактиката“, затова трябва да направиш своя собствена космическа опера, но трябва да намериш нещо, което да оцелее сред тези два много, много добри франчайза.

Явно не е намерил нещо ново и свежо, което да предложи и чест му прави, че се е отказал. Дано Джулиъс Ейвъри да успее.

Стискаме палци този път да се развият нещата и филмът да се осъществи – по принцип космическата опера е нещо, което обичаме и имаме желание да гледаме по-често, да не говорим, че от малки сме фенове на Флаш Гордън – комиксите не сме чели, но анимацията и игралния филм на Майк Ходжис от 1980 (както и секс пародията) ги скъсвахме от гледане.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *