Добрите новини около Киномания 2018 започват да се трупат. Първо разбрахме, че във връзка със 100-годишнината от рождението му, в рамките на панорамата ще бъдат представени девет знакови филма на големия режисьор Ингмар Бергман, а сега научаваме, че част от програмата ще бъде и очакваният от насВсички знаят“ („Everybody Knows“ / „Todos lo saben“) на иранския режисьор Асгар Фархади.

Всички знаят“ е с участието на Хавиер Бардем и Пенелопе Крус и разказа историята на Лаура (Крус) и съпруга й (Бардем), които живеят заедно с децата си в Буенос Айрес. По повод фамилен празник те се завръщат в родния дом на Лаура в малко селце извън Мадрид, Испания, но скоро неочаквано събитие превръща празненството в трагедия и семейството е принудено да вземе решения с тежки морални и психологически последици, които могат да разрушат тях и живота им.

Трейлър на „Всички знаят“ може да видите в новината ни за него, а повече подробности за филма и прожекцията му на Киномания ще откриете в официалното прессъобщение:

ЗВЕЗДНОТО ДУО ПЕНЕЛОПЕ КРУС – ХАВИЕР БАРДЕМ ОТНОВО НА ГОЛЯМ ЕКРАН ВЪВ ФИЛМА „ВСИЧКИ ЗНАЯТ”

Новото творение на талантливия Асгар Фархади ще видим в рамките на Киномания 2018 в единствена прожекция в зала 1

Филмът „Всички знаят” на прочутия ирански режисьор Асгар Фархади, който откри фестивала в Кан тази година, ще бъде едно от горещите заглавия, което Киномания 2018 ще представи.

Звездната двойка Пенелопе Круз – Хавиер Бардем, която българската публика гледа наскоро в „Да обичаш Пабло“, играят главните роли в този напрегнат психологически трилър за подозрения, пари и потомство. Партнира им обаятелният испаноезичен актьор Рикардо Дарин, а в продукцията участват още Едуард Фернандес, Барбара Лени, Инма Куеста, Елвира Мингес, Рамон Бареа.

В центъра на историята е Лаура, която живее с аржентинския си съпруг в Буенос Айрес, но се връща в родното си село в Испания, заедно с децата си. Поводът е сватбено тържество. Неочаквани събития по време на престоя й там разбулват семейни тайни, изненадващи реакции и изправят героите пред трудни психологически решения и тежък морален избор.

Смятан за един от най-амбициозните проекти на виртуозния режисьор, носител на две награди „Оскар” за чуждоезичен филм (за „Раздялата” и „Търговският пътник”), както и на „Златна мечка” от фестивала в Кан, „Всички знаят” е богат на нюанси, изключително въздействащ и озарен от великолепната звездна актьорска игра. Кино от най-висока класа.

„Бардем и особено Круз впечатляват в ролите, специално написани за тях. Тяхната химия, но и тяхната меланхолия за това, което е могло да бъде, са осезаеми“, пише в ревю за филма „Hollywood Reporter“.

Единствената прожекция на „Всички знаят”, в рамките на Киномания, e в зала 1 на НДК на 17 ноември от 19:00 часа. Билетите за филма вече са в продажба на касите на НДК, както и онлайн на tickets.ndk.bg.

Гледайте Киномания 2018, за да видите големите филми преди големите награди!

Киномания е част от Календара на културни събития на Столична община за 2018 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *