Ровейки се из новините тази сутрин, попаднахме на заглавието „Торонто: Първи клип от „Greta“ на Нийл Джордан“ и си изкарахме акъла, че има нов филм на изключително уважавания от нас Нийл Джордан („The Company of Wolves”, „Играчка-плачка”, „Интервю с вампир”), който не само сме пропуснали да отразим, но дори не сме разбрали, че се снима, и което беше далеч по-неприятното, помислихме си, че „The Widow”, който беше в списъка ни със „задължителни“, се е разпаднал.

Слава богу, притесненията се оказаха напразни, защото се оказа, че „Greta“ просто е новото име на „The Widow” и всичко си е наред, при това в идеалния за нас вариант на творческия екип. А успокоени, дори успяхме да се изкефим, че вече имаме първи клип от филм, който очакваме с нетърпение. Кадрите, на които виждаме главните действащи лица Клои Грейс Морец и Изабел Юпер да се конфронтират в ресторант, бяха разпространени във връзка с премиерата на филма на течащия в момента фестивал в Торонто. Преди да ги видите, ето малко контекст:

Действието на „Greta” се развива в Ню Йорк, а историята се фокусира върху Франческа (Морец) – младо момиче, което връща изгубената чанта на по-възрастната вдовица Грета (Юпер) и между двете възниква нетипично приятелство. Скоро обаче, младото момиче открива, че Грета не е такава за каквато се представя и може да бъде изключително опасна.

Не можем да си вадим кой знае какви заключения за „Greta” само от този клип, но става ясно, че Изабел Юпер за пореден път ще сцепи. Тя по принцип е отлична актриса, но в подобен тип роли е ненадмината. Нийл Джордан също е най-силен, когато става дума за психологически драми и когато, както казват от Торонто, „внася готически тръпки в съвременен контекст“, така че очакванията ни за филма са доста високи. Засега няма кой знае колко отзиви, но от малкото, които открихме, само един беше отрицателен.

Ето и две снимки, на една от които виждаме и Майка Монро, която е в ролята на Ерика, най-добрата приятелка на Франческа, която ѝ помага да свикне с града.

клои грейс морец greta-img03-20180908

Режисьор на „Greta“ е Нийл Джордан („The Company of Wolves”, „Играчка-плачка”, „Майкъл Колинс“, „Интервю с вампир”), който е и сценарист заедно с Рей Райт („The Crazies”). В ролите са Клои Грейс Морец, Изабел Юпер, Майка Монро, Колм Фиор, Стивън Рей, Зауи Аштън и др.

Премиерата все още не е известна, тъй като филмът в момента търси дистрибутор.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Ceтих се за ужасния „Based on a True Story“ на Полански… и силно се надявам това да е нещо, коренно различно. Джордан правеше жестоки неща през 80-те и 90-те, дано се е върнал във форма с тоя филм.