макензи фой като клара

Обещанието на Disney за празнична приказка преди края на годината придобива все по-завършен образ – очакваме чисто новата адаптация по класическата история за Лешникотрошачката, подплатена с музиката на Чайковски и режисирана от Ласе Халстрьом и Джо Джонстън. Бихме казали, че от кадрите лъха разточителна приказност – „захарна” феерия, позната от анимационната традиция на студиото.

Лешникотрошачката и четирите кралства” („The Nutcracker and the Four Realms”) е разказана с размах, особено внимание към детайлите и – както личи от трейлърите до момента – завиден усет към екшън епизодите. Може да бъде открита известна прилика в стилистиката с двете най-нови Disney-адаптации по историите за Алиса в страната на чудесата и в огледалния свят, но се надяваме да е само в палитрата и пъстротата на приказните светове.

Както вече сме имали повод да споменем, искрено се надяваме „симбиозата“ в творческия процес по този филм да е сработила за двамата режисьори, добре познати в света на киното. Те са сигурни, че и двамата ще са горди от резултата – дано и публиката да го аплодира подобаващо. Ето как изглежда последният трейлър, подготвен от Disney преди премиерата на филма, който според техните планове трябва да „владее” дните около Деня на благодарността в САЩ.

Цялата приказна помпозност изглежда като стъклен витраж – добре е да му се наслаждаваш отдалече, за да възприемеш по-ясно всичките малки, накъдрени и многоцветни подробности; приближиш ли се – имаш усещането, че е лесно да се отчупи някоя картинка или герой и да се разпръсне на множество малки парченца. Илюзията е сериозна наука и в случая с нея е работено много сериозно, за да се получи магнит за привличане на публика – родители и деца, в стройни, многобройни редици ще се отправят към киносалоните, Disney може да са сигурни в това.

Сега е ред да хвърлите поглед на сериозен брой постери, с почти всички главни герои в приказната история, но преди това, за всички, които се затрудняват да си спомнят приказката на Е. Т. А. Хофман, предлагаме официалният синопсис.

Всичко, което Клара иска, е да открие единствения ключ – и с негова помощ да отвори кутията, която съдържа безценен дар от починалата й майка. Една златна нишка, която открива на коледното парти на своя кръстник, я повежда в търсене на заветния ключ и постепенно Клара се озовава в странен, тайнствен паралелен свят. Там тя среща един войник на име Филип, орда от мишки и властелините на три кралства – Страната на снежинките, Страната на цветята и Страната на сладкишите. Клара и Филип трябва да си проправят път до четвъртото кралство, където царува тираничната Mother Ginger, защото именно там е скрит важния ключ, с който може да се възвърне хармонията в света…

sno_shiver_online_char_bnr_v3-2_mech_v5_sm sno_sugar_plum_fairy_online_char_bnr_v6-0_mech_v7_sm sno_phillip_online_char_bnr_v2-1_mech_v7_sm (1) sno_mother_ginger_online_char_bnr_rev_v4-0_mech_v5_sm sno_hawthorn_online_char_bnr_v2-0_mech_v5_sm sno_clara_online_soldier_char_bnr_v2-2_mech_v6_sm sno_ballerina_online_char_bnr_v4-0_mech_v5_sm sno_harlequin_online_char_bnr_mech_v5_sm плакат

В „Лешникотрошачката и четирите кралства” („The Nutcracker and the Four Realms”) ролите са разпределени между Макензи Фой (Клара), Морган Фрийман (кръстникът), Хелън Мирън (Mother Ginger), Кийра Найтли (Захарната фея), Джейдън Фоуора-Найт (Филип), Матю Макфейдън, Мисти Коупланд, Миранда Харт, Ричард Е. Грант, Юженио Дерби, Ели Бамбер, Джак Уайтхол и др. Продуценти са Марк Гордън и Лари Франко, изпълнителни продуценти – Сара Смит и Линди Голдстейн. Сценарият е дело на Ашли Пауъл по приказката на Е. Т. А. Хофман, режисьорските отговорности са споделени между Ласе Халстрьом („Защо тъгува Гилбърт Грейп”, „Шоколад”) и Джо Джонстън („Jumanji”, „Jurassic Park III”,Captain America”).

Премиерната дата на филма е 2 ноември 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *