the wind

I don’t suspect God has much business out here”.

Фестивалът във Венеция приключи, но започна този в Торонто и сега това е основната дестинация, от която получаваме интересни новини и научаваме за обещаващи филми и проекти. Най-новото заглавие, което привлича вниманието ни, е независимият уестърн хорър „The Wind“, който беше показан (наред с високопрофилни филми като „Хищниците“ и „Хелоуин“) в програмата Midnight Madness.

The Wind“ е игрален дебют на документалистката Ема Тами („Fair Chase“, „Election Day: Lens Across America“), по сценарий на Тереза Съдърланд, и разказва за Лизи Маклин (Кейтлин Джерард), която в края на XIX в. се преселва със съпруга си в суровата гранична пустош на Дивия запад, където постепенно губи връзка с реалността, тормозена от съседите, изолацията, трудните условия за живот и вятъра, който никога не спира и изглежда е обладан от зла сила…

Изглежда чудесно – и чисто визуално, и като история. Харесваме подобни филми, в които не е съвсем ясно дали има истински свръхестествен елемент или всичко е плод на нечий затормозен ум. Интересен е и моментът, че в основния творчески екип на „The Wind“ са предимно жени. Това определено ще внесе малко свежест и ще покаже различна гледна точка към иначе познатите теми и идеи от двата жанра. Ще се ослушваме за отзиви, но при всички случаи искаме да видим филма, когато излезе.

В допълнение вижте няколко снимки и любопитния фестивален постер.

THE-PRAIRIE-THE-WIND_1
the-wind-img02-20180911 the-wind-img03-20180911 плакат

Режисьор на „The Wind“ е Ема Тами („Fair Chase“, „Election Day: Lens Across America“), а сценарият е дело на Тереза Съдърланд. В ролите са Кейтлин Джерард, Майлс Андерсън, Джулия Голдани Телес, Дилън МакТий, Мартин Патерсън и др.

Филмът беше показан вчера в Торонто, а официалната му премиерна дата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *