С известно закъснение съобщаваме, че Netflix пуснаха трейлъра на предстоящия сериал „The Land of Steady Habits”, но по-мъдрите от нас са го казали – по-добре късно, отколкото никога. Добро извинение.

Един от любимите австралийски актьори, вихрещ се из холивудските студия, Бен Менделсон представя търсещия свобода и смисъл на живота си, разочарован и угнетен, Андерс Хил. Това, което решава да промени, е семейният си статус и професията си. Въпреки получената свобода и шанс за нов живот Андерс е изправен пред въпроса накъде да поеме. Опитът за нова връзка не му носи удовлетворение, връзката със сина му е пред разпад, а пък вдетиняването му, изразено чрез желанието да се сприятели с буйното дете на приятелско, семейство, засилва неяснотата.

Както става ясно от трейлъра обаче, ключът към щастието се крие някъде другаде. Рекламата загатва за отношенията между Андерс и сина му Престън. Не съвсем близки, но и не напълно отчуждени. Подчертавайки самотата чрез голото дръвче, изоставената коледна декорация, празните къщи и усещането за липса на истинска връзка между героите, режисьорът Никол Холофсенър демонстрира усет към детайла. Вижте.

Ще бъде интересно да се гледа инди сериал, проследяващ сложен мъжки образ, режисиран от Холофсенър, чийто досегашен опит бе предимно фокусиран върху развитието и изследването на женската душевност. Но този факт не е по само себе си предпоставка за тръпнене в очакване на предстоящата премиера. Дисфункционалното семейство като тема е твърде често срещана и експлоатирана.

Съдейки по трейлъра, очаква се мелодраматично търсене на себе си на един объркан и неузрял човек, изпаднал в криза на средната възраст, предпочел може би да загуби контрол, отколкото да поеме отговорност. Правещ грешки, които костват разпад на връзките с близките му. Обиден, неразбран и изоставен.

Способността на Холофсенър да предава на зрителя голям спектър от емоции, да представя сложни и дълбоко нюансирани настроения и персонажи, способността й да вмъква чувство за хумор и да предизвиква емпатия, комбинирано с неоспоримия талант на актьорите, превръща „The Land of Steady Habits” в нещо, което си струва да бъде видяно.

плакат

Освен Бен Менделсон в ролите ще видим Еди Фалко като бившата съпруга и Томас Ман като синът. Актьорския състав допълват Кони Бритън и Чарли Тахан.

Премиерата на „The Land of Steady Habits”  се очаква на 12 септември на Международния филмов фестивал в Торонто, а по Netflix ще бъде достъпен на 14 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *