Очакваме всеки момент да „завалят“ новините около 62-рия филмов фестивал в Лондон BFI и съвсем навреме Entertainment One UK пуска трейлъра на филма, с който ще бъде закрит фестивала – „Stan & Ollie“, биографичната история на легендарното комедийно дуо Лорел и Харди. От това, което виждаме в първите рекламни кадри, двамата майстори на забавлението от началото на миналия век получават страхотен реверанс – създателите на филма са посветили няколко години от живота си на възстановяването на онази епоха и могат с гордост да представят творбата си пред публиката, тъй като по всичко личи, че са се справили достойно с нелеката задача.

И преди да видите как оживяват две икони от зората на киното, държим да споделим, че изключително много уважаваме Стив Куган и Джон К. Райли, а видяното още веднъж доказва невероятната им актьорска класа и отдадеността, с която прегръщат този ценен за киното проект.

Почти неразличими са, нали?! Особено за поколенията, които не са запознати с комедийните превъплъщения на Лорел и Харди, „Stan & Ollie“ може да бъде използван като нагледен урок по история. Може би малко са хората, които знаят, че в тяхната филмография фигурират 32 късометражни филма от немия период на киното, 40 късометражни филма след „откриването“ на звука, както и 23 пълнометражни филма.

Stan & Ollie“ се фокусира върху турнето, което двамата прочути актьори предприемат из Великобритания и Ирландия през 1953 година. Оказва се, че годините вече им тежат, златното време на крале на комедията в Холивуд е отминало безвъзвратно, а бъдещето пред тях е повече от несигурно. Въпреки напрежението от напрегнатия график и с подкрепата на съпругите си Люсил (Шърли Хендерсън) и Ида (Нина Арианда) – забележителен допълнителен дует в живота!, отдадеността на двамата професионалисти към представленията, както и привързаността им един към друг им дават сили да продължават смело напред – и те завоюват сърцата на благодарната, влюбена в шоуто им публика. Която се оказва разочароващо малобройна на това британско турне… При все това очарованието и красотата на техните изпълнения се отразяват в смеха на зрителите, а комедийните виртуози успяват да открият стотици нови и стари свои почитатели…

Stan-and-Ollie-Movie-Poster

Стив Куган („Philomena”, „Alan Partridge”) и Джон К. Райли („We Need to Talk About Kevin”, „Step Brothers”) са постигнали истинско съвършенство в работата по образите на американските майстори на смеха. Режисьор на „Stan & Ollie” е Джон С. Беърд („Filth“), а историята е дело на номинирания за „Оскар” сценарист на „Philomena” – Джеф Поуп. По филма са работили BBC Films, заедно с Fable Pictures и Sonesta Films.

Очаква се Sony Pictures Classics да разпространяват филма в Щатите, при все че за там все още няма обявена премиерна дата. След закриващата прожекция на Лондонския фестивал през октомври, филмът за Лорел и Харди ще бъде разпространен във Великобритания чак от 11 януари 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments