дан стивън в apostle

Your god can’t help you! Или както си го знаем на български, „и господ не може да ти помогне“! Това е рекламното изречение от първия дългоочакван трейлър на новия филм на режисьора Гарет Еванс („Merantau“, „The Raid“) „Apostle“, описван като „поразяваща окултна притча, в която единственото по-ужасяващо нещо от лудостта е зловещата реалност зад нея“. Описание, което лично според нас намира перфектна илюстрация в първия трейлър.

Действието на „Apostle“ се развива в Лондон, през 1905 г. Блудният син Томас Ричардсън (Дан Стивънс) се завръща у дома, където открива, че сестра му е задържана от членовете на религиозен култ, които искат откуп. Твърдо решен да я освободи на всяка цена, Томас отива на идеалистичния остров, където живеят последователите на култа под ръководството на харизматичния пророк Малкълм (Майкъл Шийн). Инфилтрирайки се в общността на острова, Томас научава, че корупцията, която култът твърди, че отхвърля, е проникнала дълбоко сред неговите членове, и открива истина, далеч по-лоша, отколкото си е представял.

Вижте трейлъра и… господ да ви е на помощ?

Изглежда прекрасно и доста различно от това, което си представяхме (въпреки че се постарахме да не си изграждаме предварителни очаквания, без да сме видели кадри). Мислихме си, че ще видим нещо принадлежащо по-скоро към екшън жанра (предвид филмографията на Еванс), отколкото към хоръра, въпреки че кратичкия тийзър отпреди седмица определено загатна за нещо по-мрачно. Това развитие обаче ни радва още повече, защото „Apostle“ попада в рамките на това, което обичаме най-много – обожаваме хоръри с култове, особено в епоха, а този, както вече казахме, изглежда фантастично.

Оказва се (каква „изненада“), че не сме били сами в очакванията си за екшън и доста хора са питали Дан Стивънс дали във филма има такъв. Той отговаря:

Мога да ви кажа, че има малко екшън… може да е „The Raid 3“. Доста хора ме питаха, дали филмът не е дегизиран „The Raid 3“. Бих искал да е. Но не е. Това е, надявам се, наистина специална творба. Беше уникално изживяване, с много, много трудни снимки, но Гарет Еванс е прекрасен творец – Уелския Тарантино – наистина е голяма работа.

Явно във филма все пак ще има и сериозно количество екшън, което за нас ще е като черешката на тортата. И преди очаквахме „Apostle“ с голямо нетърпение, но след този трейлър, то се засили още повече. Слава богу, няма да ни се наложи да чакаме дълго, за да го гледаме, тъй като премиерата му по Netflix е след по-малко от месец.

Режисьор и сценарист на „Apostle“ е Гарет Еванс („Merantau“, „The Raid“), а в ролите са Дан Стивънс, Луси Бойнтън, Марк Луис Джонс, Бил Милнър, Кристийн Фросет, Пол Хигинс, Майкъл Шийн и др.

Премиерата е на 12 октомври по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments