apostle

След по-малко от десет дни в Остин, Тексас стартира най-големият фестивал за фантастично, фентъзи и хорър кино Fantastic Fest, където ще се състои премиерата на един от най-очакваните от нас филми – „Apostle“, дело на любимия ни Гарет Еванс („Merantau“, „The Raid“), когото, както неведнъж сме отбелязвали, смятаме за един от най-интересните и оригинални режисьори, работещи в момента.

Все още не сме имали възможност да видим реклами на „Apostle“, които да ни разкрият какво точно можем да очакваме (дали ще е близко по стил до „Merantau“ и „The Raid“ или нещо съвсем различно), но няма да ни се наложи да чакаме още дълго, тъй като дебютът на първия трейлър е обявен за 17 септември, точно навреме, за да подгрее за предстоящия фестивален показ на филма, както и за премиерата му пред широката публика, която също не е никак далеч – на 12 октомври по Netflix.

Та така, за трейлър ще почакаме още малко, но пък сега получаваме (благодарение лично на Еванс) един трейлър тийзър от най-досадния тип, с времетраене нямащо и 5 секунди, който обаче загатва доста приятно за предстоящия френетичен хаос и ужас във филма, описван като „поразяваща окултна притча, в която единственото по-ужасяващо нещо от лудостта, е зловещата реалност зад нея“. Вижте.


View this post on Instagram

A post shared by Gareth Evans (@ghuwevans) on

Нямаме търпение за трейлъра, а и за самия филм, разбира се. В добавка към горния тийзър ви предлагаме официалния синопсис на филма, както и няколко снимки, представящи главните действащи лица Дан Стивънс и Майкъл Шийн.

Действието на „Apostle“ се развива в Лондон, през 1905 г. Блудният син Томас Ричардсън (Стивънс) се завръща у дома, където открива, че сестра му е задържана от членовете на религиозен култ, които искат откуп. Твърдо решен да я освободи на всяка цена, Томас отива на идеалистичния остров, където живеят последователите на култа под ръководството на харизматичния пророк Малкълм (Майкъл). Инфилтрирайки се в общността на острова, Томас научава, че корупцията, която култът твърди, че отхвърля, е проникнала дълбоко сред неговите членове, и открива истина, далеч по-лоша, отколкото си е представял.

apostle-img05-20180912 apostle-img04-20180912 apostle-img03-20180912

Режисьор и сценарист на „Apostle“ е Гарет Еванс („Merantau“, „The Raid“),а в ролите са Дан Стивънс, Луси Бойнтън, Марк Луис Джонс, Бил Милнър, Кристийн Фросет, Пол Хигинс, Майкъл Шийн и др.

Премиерата е на 12 октомври по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Дано да засища, че тази година всичко е провал (R) и явно спасението ще из фестивалите ..