GhostNoonday

Преди няколко дена споделихме с вас новината за обещаващия „Hal”, от който ще разберем повече за живота и творчеството на култовия режисьор Хал Ашби, а вчера получихме още един чудесен трейлър на документален филм, отново посветен на един гениален творец от света на киното. Става въпрос за „The Ghost Of Peter Sellers” на Питър Медак, който предлага един доста нетипичен поглед към биографичния тип документалки.

Както става ясно и от заглавието, филмът се занимава с един от най-великите комедийни актьори в историята – Питър Селърс („Д-р Стрейнджлав”, „Розовата пантера”, „Присъствие”). Любопитното в случая е, че дълги години Медак е мразел Селърс. Всичко започва на снимачната площадка на пиратската комедия „Ghost in the Noonday Sun” (1973), където гениалният актьор се проявява като изключителен кретен, който не иска да участва във филма и дори инсценирал сърдечен удар, за да се махне за известно време от там. Предлагаме ви да видите първия трейлър:

Изглежда наистина чудесно. Както колегите са отбелязали – това е преди всичко история за размисъл и прошка, създавана години. Във филма Медак пътува на различки локации и описва трудния работен процес със Селърс. Описван като емоционално пътуване за режисьора, „The Ghost Of Peter Sellers” обещава много смях и сълзи, а ние нямаме търпение да го видим. Филмът ще има фестивална премиера и се очаква да се появи по кината в Обединеното кралство през септември. Оставяме ви с един официален синопсис:

Оригиналният „Ghost in the Noonday Sun” (1973) е сниман в Средиземно море на истински кораби – нещо, което никой до този момент не е опитвал. Още преди да започнат снимките гръцкият капитан, който трябвало да прибере кораба в пристанището, бил толкова пиян, че ударил кораба в кея. Продукцията продължила да отива по дяволите след като Питър Селърс изгубил доверие във филма и уволнил продуцентите и оператора.

Структуриран около преживяванията на режисьора Питър Медак и неговото пътуване към острова 42 години по-късно, „The Ghost Of Peter Sellers” е описание на събития, подкрепено с изумителни и затрогващи интервюта с участници, хора от онази местност и работници от снимачната площадка, както и други от света на киното. От  Лос Анджелис, до Ню Йорк, от Лондон до Кипър, Питър Медак улавя какво е било да се работи с гениалния талант на Селърс и обяснява как толкова брилянтна и весела идея е завила по толкова погрешен път, превръщайки се в тотална катастрофа.

MV5BZTQ4YTJiZDktMDc0Zi00MjlmLTljNzQtZjA2YWFkNThkZDhlXkEyXkFqcGdeQXVyNzg5OTk2OA@@._V1_

Режисьор на „The Ghost Of Peter Sellers” е Питър Медак, а премиерата ще е по някое време следващия месец.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *