Забелязахме много странен факт – при все, че проявяваме интерес към начина, по който се развива в света на киното сина на един от любимите ни режисьори Антъни Мингела, до момента не ни е попадала информация, която да споделим във връзка с подготвяния режисьорски дебют на Макс Мингела. В актьорската му кариера, започнала от 20-годишна възраст (без да броим късометражните филми от края на миналия век), има доста интересни и най-вече разнообразни във всяко отношение филми.

Очевидно е назрял моментът, в който 33-годишният Мингела ще представи на света работата си като сценарист и режисьор – преди няколко дни той пусна в туитър-акаунта си първия тийзър на „Teen Spirit”. Страхотно е, че главната роля във филма е поверена на Ел Фанинг – до момента момичето действа упорито, за да докаже, че неслучайно е избрала актьорската професия за своя съдба.

Премиерата на „Teen Spirit” беше преди три дни в програмата на филмовия фестивал в Торонто, Фанинг влиза в ролята на тийнейджърка, която мечтае за славата на поп-звезда, а като (вероятно амбициозната) нейна майка се изявява Агнешка Грочовска („Persona Non-Grata”). Ето какво гласи официалният синопсис:

Вайълет е на 17 години и живее с майка си в малка ферма на остров Уайт, югоизточна Англия. Дните й минават в ходене на училище, упражнения по сервиране и домакинска работа. В свободното си време – когато е сама в стаята си, когато препуска на коня си, а също и когато има вечери с възможност за пеене в дискотеката, тя мечтае да стане певица. Девойката притежава естествен талант и приятен глас – желанието й да се превърне в поп-звезда не е неосъществимо. Историята проследява нейния път извън черупката на предопределеното ежедневие към привидно далечната мечта…

Както споменахме, Мингела пише и режисира „Teen Spirit”, а освен Фанинг и Грочовска, с роли се включват Ребека Хол („The Town”, „Professor Marston and the Wonder Women”) и Златко Бурич (поредицата „1864”, „Montana”). Продуцент е Фред Бергер („La La Land”). И тъй като ни е любопитна съдбата на филма – най-вече заради пристрастията ни към Мингела и Фанинг, ще проследим потенциалната му фестивална кариера, пък и ще сме доволни да хвърлим поглед върху пълен трейлър, за имаме по-сериозни (първи) впечатления.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *