патрик стюарт
Патрик Стюарт (TIFF 2018)

Наскоро стана ясно, че Патрик Стюарт планира завръщането си в света на „Star Trek“ , но британският актьор не спира организирането на бъдещите си проекти и вече води преговори за роля в подготвяния римейк на „Ангелите на Чарли“. Очаква се Стюарт да влезе в ролята на Босли – асистента на Чарли и момичетата.

Получава се доста интересно, понеже съвсем наскоро беше обявено, че Елизабет Банкс, която ще режисира продукцията и е неин съсценарист, ще пресъздаде образа на Босли. Явно десните ръце на Чарли в тази версия на филма ще бъдат две. Реално, след като в „Ангелите на Чарли: Газ до дупка“  се запознахме с осиновения брат на Джон Босли (Бил Мъри) – Джими Босли (Бърни Мак), едва ли бихме се изненадали повече.

луси лиу, камерън диаз и дрю баримор - ангелите на чрли: газ до дупка
Луси Лиу, Камерън Диаз и Дрю Баримор – „Ангелите на Чарли“ (2000)

Ангелите на Чарли“ от 2000-та година е вдъхновен от едноименната телевизионна поредица от осемдесетте години на миналия век с участието на Кейт Джаксън, Фара Фосет, Джаклин Смит и Шерил Лад. Отборът на филмовата адаптация включваше Камерън Диаз, Дрю Баримор и Луси Лиу. Към тях през 2003-та за „Ангелите на Чарли: Газ до дупка“ се присъедини и Деми Мур. Повече от 15 години по-късно все още прилагаме правилото „Колкото повече, толкова по-хубаво“, стига в саундтрака да са The Prodigy, Korn и Fat Boy Slim.

Вече са ясни и звездите в новата продукция. В противопоставящото се на престъпността трио влизат Кристен Стюарт, Наоми Скот и Елла Балинска. Главната задача на Елизабет Банкс като режисьор в случая ще бъде да внесе нов хумор, който да изтегли проекта напред, като същевременно не се отдалечава съвсем от предишните две продукции. Очаква се също новият проект да се отърси от преувеличеността на предишните два. Да, бяха ни забавни, но явно има нужда и от нещо по-сериозно, което обяснява защо Кристен Стюарт тренира кик-бокс, за да се подготви за ролята. Последните години тя страни от големи продукции и работи над режисьорския си дебют „The Chronology of Water„, така че вече е трудно да бъде наречена несериозна. Наоми Скот и Елла Балинска са нови лица, познати главно от късометражни продукции и малки роли в телевизионни поредици. Ново е нещото, от което филмовата индустрия силно се нуждае предвид факта, че постоянно се търсят познати лица, за да се засили интерес към определена продукция, а реално новите и интересни актьори биха могли да постигнат същата цел. Чарли определено ще е късметлия, ако това са гласовете, които ще отговарят на телефонните му обаждания с „Добро утро, Чарли“.

Кристен Стюарт, Наоми Скот и Елла Балинска
Кристен Стюарт, Наоми Скот и Елла Балинска

Като споменахме Чарли, все още няма яснота кой ще изпълни ролята на мистериозния ръководител на Townsend. Знае се, обаче, че в новия проект агенцията ще бъде международна фирма за сигурност с агенти по целия свят и филмът ще се съсредоточи върху офисите, в които работят Ангелите. Тази промяна би могла да обясни наличието на повече от един Босли. Но това няма значение, понеже Партик Стюарт е прекрасно допълнение към всеки филм и подробности около характера на персонажите му са само малки бонуси към големия плюс на присъствието му.

елизабет банкс
Елизабет Банкс

Елизабет Банкс има над 80 роли в големи продукции и няколко проекта от режисьорския стол, от които най-запомняща остава работата и по „Перфектният ритъм 2“. Последно я видяхме в „Убийства в Хепитайм“ и ще следим бъдещите новини около „Ангелите на Чарли“ през следващата година, понеже за момента премиерата на филма е обявена за 27-ми септември 2019 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Предвид огромната издънка със телевизионната версия, мисля че се захващат с обречен проект. Нагласите са други в момента и този тип кино взе да отмира, но пък феминистките са още живи!

    1. Киното – не, индустрията – май. :))